Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Γιώργος Θεοφάνους: «Εν ώρα σκοπιάς και κρατώντας το όπλο μου, έκανα απονομή όσκαρ μουσικής στον εαυτό μου!

Ο Γιώργος Θεοφάνους από τις πρώτες δεκαετίες της ζωής του είναι δίγαμος! Ναι καλά διάβασες, όπως ακριβώς το λέω ή για να κυριολεκτώ όπως ακριβώς το γράφω.

Παίρνοντας ως μπούσουλα τον στίχο ενός ποιήματος του (τεράστιου) Οδυσσέα Ελύτη ότι « διγαμία είναι  ν’ αγαπάς και να ονειρεύεσαι», ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, που είδε το πρώτο φως της ημέρας το 1968 στη Λάρνακα της Κύπρου, κάνει και τα δύο παράλληλα.

Και αγαπάει σε σημείο υπερβολής με ό,τι καταπιάνεται, ωστόσο και δεν παύει να ονειρεύεται για το πώς θα εξελιχθεί, για το πώς θα γίνει καλύτερος.

Αυτός είναι ο Γιώργος Θεοφάνους:  Τελειομανής, καλλιτέχνης μέχρι το μεδούλι, με αστείρευτη πηγή έμπνευσης και με τραγούδια που έχουν αντέξει  (αντέχουν και θα αντέχουν) στον χρόνο. O ίδιος μίλησε  στο allyou.gr και τον Μπάμπη Παπαφιλιππάκη  Με αφορμή τα ‘Τέρατα

Καθ’ότι πολυπράγμων όμως και ανήσυχο πνεύμα φέτος παρουσιάζει το δικό του παιδικό μιούζικαλ με τίτλο «Τέρατα».

Αυτά τα “Τερατα” ήταν και η αφορμή που τον είδαμε και  που διαβάζεις  εσύ αυτές τις αράδες. Με αφορμή λοιπόν τα «Τέρατα» ανοίγει την καρδιά του στο allyou.gr και, εκτός από το μιούζικαλ που φέρει την υπογραφή του, κάνει ένα flash back στην καριέρα του, ενθυμούμενος μεταξύ άλλων τον… νεαρό Γιώργο Θεοφάνους, που εν ώρα σκοπιάς και κρατώντας το όπλο του, έκανε απονομή Όσκαρ μουσικής στον εαυτό του!

Θυμάται το πώς αισθάνθηκε όταν άκουσε το πρώτο του τραγούδι στο ραδιόφωνο, μας αποκαλύπτει από πού πηγάζει η έμπνευσή του, μας μιλά για τη σχέση με τα παιδιά του  και για πολλά άλλα –θέλουμε να πιστεύουμε- ενδιαφέροντα πράγματα και θέματα και θά(υ)ματα!
theof2.jpg
-Μιλήστε μας για την πρεμιέρα του μιούζικαλ «Τέρατα», το οποίο φέρει την υπογραφή σας. Για την πρώτη 4D θεατρική εμπειρία παιδικού μιούζικαλ στην Ελλάδα, η οποία κλέβει τις εντυπώσεις, με την πρεμιέρα της παράστασης, μάλιστα, να στέφεται με μεγάλη επιτυχία…

Τα τέρατα δεν είναι τίποτα άλλο από άνθρωποι που μεταλλάχθηκαν μετά τον τελευταίο πόλεμο για το νερό και την εξέλιξη της ανθρωπότητας η όποια ήταν εις βάρος του περιβάλλοντος και του ανθρώπινου γένους. Δεκατέσσερις υπερταλαντούχοι ηθοποιοί, τραγουδιστές, χορευτές συνθέτουν την τερατοπαρέα.

Στα χέρια του μοναδικού σκηνοθέτη χορογράφου, Φωκά Ευαγγελινού μέσα σε ένα μαγικό χώρο σκηνικό που έφτιαξε η Έλλη Παπαγεωργακοπούλου αυτοί μετατρέπουν την σκηνή του σύγχρονου θεάτρου στην πρώτη 4Dθεατρική εμπειρία παιδικού μιούζικαλ στην Ελλάδα.

Αυτό σημαίνει ότι εκτός από την σκηνή συμβαίνουν πράγματα και τους θεατές αλλά ακόμα και έξω απ’ το θέατρο. Πραγματικά ήταν μια πολύ όμορφη πρεμιέρα αλλά πέρα από αυτό για παράδειγμα η προηγούμενη βδομάδα ήταν sold out. Αυτό μου δίνει μεγάλη χαρά που βλέπω είναι κατάμεστο θέατρο με παιδιά και γονείς Να τολμήσω να πω όλων των ηλικιών. Το μιούζικαλ «Τέρατα» είναι ένα θέαμα για όλη την οικογένεια.

-Ποιοι πιστεύετε ότι είναι οι λόγοι για τους οποίους τα μικρά παιδιά αλλά και τα μεγάλα παιδιά θα πρέπει να έρθουν στο Σύγχρονο θέατρο για να δουν το μιούζικαλ σας;

Κατ’αρχήν για να γνωρίσουν την τερατοπαρέα από κοντά. Είναι τα πιο αγαπησιάρικα τέρατα της πόλης. Μην παρασύρεστε από το μακιγιάζ του καταπληκτικού Γιάννη Μαρκετάκη και τα κουστούμια της Έλλης. Τα τέρατα είναι λατρεμένα. Πέρα από αυτό, στην ιστορία του έργου, θα βρουν πολλά κοινά με όσους ακούνε γύρω τους στο σχολείο τους για τον εκφοβισμό την βία το bullying.

Αλλά και για την μοναδικότητα του καθενός μας, και τον στόχο που πρέπει να έχει ο καθένας στη ζωή του. Θα ακούσουν πράγματα στο έργο το οποίο ζούμε καθημερινά αλλά δεν κάνουμε και πολλά πράγματα γι’αυτό.  Αναφέρομαι στην ανακύκλωση των ηλεκτρικών συσκευών που θα μπορούσαμε όλοι μας αφού έχουν χρήσιμα υλικά να ανακυκλώσουμε σωστά και στους ειδικούς κάδους. Θα μπορούσαμε να έχουμε Αγάπη για τον πλανήτη μας. Όλα αυτά συμβαίνουν βέβαια μέσα από ένα φαντασμαγορικό μιούζικαλ γεμάτο τραγούδια και χορό και σίγουρα δεν πρέπει να χάσουν και την ξεκαρδιστική εμπειρία του 4D.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!