Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τροφές ιδανικές για αδυνάτισμα!

Θαυμάζεις τους ανθρώπους που τρώνε τα πάντα και είναι αδύνατοι; Δεν χρειάζεται πλέον να τους ζηλεύεις γιατί σου αποκαλύπτουμε το μυστικό τους! Όλα λοιπόν είναι θέμα μεταβολισμού. Για να ενεργοποιήσεις το μεταβολισμό σου έχεις δύο όπλα: Το πρώτο είναι η τακτική άσκηση. Το δεύτερο είναι η σωστή διατροφή. Εμείς σήμερα θα σου μιλήσουμε για τις τροφές που είναι ιδανικές για αδυνάτισμα. Έρευνες δείχνουν πως οι συγκεκριμένες αυτές τροφές μας βοηθούν να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας γρήγορα και αποτελεσματικά.

Οι προσπάθειες μας για αδυνάτισμα σίγουρα δεν είναι η πιο εύκολη υπόθεση του κόσμου με όλους τους διατροφικούς πειρασμούς που μας περιβάλλουν. Ποιες τροφές όμως είναι ιδανικές για να έχουμε ένα λεπτό και όμορφο σώμα; Το Beauty is health σε ενημερώνει για όλες τις τροφές που θα σε κρατήσουν χορτάτους και θα σε αδυνατίσουν παράλληλα!

Τροφές ιδανικές για αδυνάτισμα!

1.Τόνος: Υγιεινός, με λίγες θερμίδες και γεμάτος πρωτεΐνες. Συνδύασε το με μια σαλάτα και έχεις ένα πλήρες γεύμα χαμηλής θερμιδικής αξίας. Προτίμησε τον τόνο σε νερό και πρόσθεσε όσο λάδι θέλεις εσύ! Επιπλέον, με φέτες τοστ ολικής αλέσεως, μπορείς να φτιάξεις πολύ γρήγορα ένα χορταστικό γεύμα.

2. Κοτόπουλο: Το κοτόπουλο είναι γεμάτο πρωτεΐνες, βιταμίνες και μέταλλα. Αυτό και μόνο θα σου δώσει ενέργεια για να συνεχίσεις δυναμικά την απαιτητική σου ημέρα. Προτίμησε το ψητό! Το στήθος του κοτόπουλου είναι αυτό που έχει τις περισσότερες πρωτείνες. Προσοχή σε δύο πράγματα: στην πέτσα και το συνοδευτικό φαγητό. Καλό είναι να το συνοδεύετε με σαλάτα ή ψητά λαχανικά.

3. Γιαούρτι: Το γιαούρτι είναι γεμάτο πρωτεΐνες και ασβέστιο. Και τα δύο αυτά συσταστικά είναι απαραίτητα για αποτελεσματικό αδυνάτισμα σε βάθος χρόνου. Επιπλέον, είναι κατάλληλο να αντιμετωπίσεις τις βραδυνές σου λιγούρες. Προτιμήστε ένα γιαούρτι με χαμηλά ή καθόλου λιπαρά.

4. Αμύγδαλα: Τα ωμά αμύγδαλα είναι από τους πιο θρεπτικούς ξηρούς καρπούς. Μια χούφτα αμύγδαλα όταν σε πιάνει λιγούρα είναι ένα εξαιρετικό σνακ γιατί έχουν χαμηλές θερμίδες, ασβέστιο και αρκετή ποσότητα πρωτεΐνης για να χορτάσεις!

5. Λαχανικά: Ωμά, ψητά, βραστά η κατανάλωση λαχανικών είναι απαραίτητη για να πετύχεις τους στόχους σου στο αδυνάτισμα!! Με λίγες θερμίδες, πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Αν τα τρώς ωμά, προσοχή να τα πλένεις όσο καλύτερο μπορείς. Απέφυγε το υπερβολικό βράσιμο γιατί υπάρχει περίπτωση να χαθούν όλα τα θρεπτικά συστατικά.

6. Σολομός: Πολύτιμη τροφή με μεγάλη διατροφική αξία όχι μόνο για το αδυνάτισμα σου αλλά και την συνολική σου υγεία αφού διαθέτει τα απαραίτητα καλά λιπαρά!

7. Μήλο: Δροσερό, ελαφρύ και γλυκό το μήλο θα σε ενυδατώσει και θα σε «φορτίσει» με απαραίτητες βιταμίνες.

8. Πράσινο Τσάι: Με λίγη στέβια και αρκετά παγάκια θα γεμίσεις τον οργανισμό σου με κατεχίνες που βοηθούν στο αδυνάτισμα.

9. Στέβια: Μην υποτιμάτε τις θερμίδες που μπορεί να παίρνεις σε υγρή μορφή είτε από τους καφέδες είτε από τα αναψυκτικά σου. Αντικατέστησε τη ζάχαρη με την στέβια. Είναι πιο υγιεινή και δεν επιβαρύνει τον θερμιδικό σου ισοζύγιο.

10. Αυγά: Είναι γεμάτα πρωτείνες και βιταμίνες. Οι συνδυασμοί είναι άπειροι: βραστά, ομολέτα, μάτια. Αν τα καταναλώστε το πρωί, θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Τα αυγά είναι όμως ιδανικά για γεύμα καθόλη την διάρκεια της ημέρας!

Παράλληλα με την διατροφή, καλό είναι να συμπεριλάβετε και την  γυμναστική στο καθημερινό σας πρόγραμμα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!