Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τα… μαγικά φρούτα για απώλεια βάρους

Τα φρούτα αποτελούν εξαιρετική επιλογή για σνακ, καθώς είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες και μέταλλα, μαζί με φυτικές ίνες που εντείνουν το αίσθημα του κορεσμού ανάμεσα στα βασικά γεύματα της ημέρας. Ωστόσο, όλα τα φρούτα δεν είναι ίδια. Υπάρχουν κάποια που βοηθούν στην απώλεια βάρους όπως:

Μήλα

Ο ρόλος των μήλων στην απώλεια βάρους δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη, δεδομένου ότι είναι γεμάτα φυτικές ίνες, ένα θρεπτικό συστατικό που είναι γνωστό ότι ενισχύει το αίσθημα πληρότητας και αποτρέπει την πείνα. Ένα μεγάλο μήλο έχει 116 θερμίδες και 5g φυτικές ίνες.

Σμέουρα

Με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, τα σμέουρα προάγουν τον κορεσμό, ρυθμίζουν την πέψη και παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία. Ένα φλιτζάνι σμέουρα προσφέρει το 36% της καθημερινής συνιστώμενης πρόσληψης ινών. Σύμφωνα με έρευνα του Harvard, η απλή αλλαγή στη λήψη περισσότερων φυτικών ινών μπορεί να ενισχύει την απώλεια βάρους κατά πέντε κιλά χωρίς επιπρόσθετες διαιτητικές αλλαγές. Ένα φλιτζάνι έχει 80 θερμίδες και 9g φυτικές ίνες.

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ προσφέρει πολλά θρεπτικά συστατικά, καθώς το μισό έχει μόνο 60 θερμίδες και είναι πάνω από 90% νερό. Μια ένωση στο γκρέιπφρουτ, που ονομάζεται naringin, μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Ένα γκρέιπφρουτ μεσαίου μεγέθους έχει 82 θερμίδες και 2,8g ινών.

Πορτοκάλια

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και νερό και βοηθούν να αισθάνεστε το αίσθημα του κορεσμού της πείνας, ενώ ταυτόχρονα είναι και μια πλούσια πηγή βιταμίνης C. Ένα πορτοκάλι μεσαίου μεγέθους έχει 62 θερμίδες και 3g φυτικές ίνες.

Ροδάκινα

Ένα μέτριο ροδάκινο περιέχει περίπου 13 γραμμάρια ζάχαρης, γεγονός που το κατατάσσει στα χαμηλά σε σάκχαρα φρούτα. Επιπλέον είναι ένα από τα πλουσιότερα σε νερό φρούτα, καθώς αποτελείται κατά 89% από αυτό. Εκατό γραμμάρια ροδάκινο μας δίνουν μόλις 40 θερμίδες. Το ζουμερό φρούτο είναι πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Αξιοσημείωτη είναι και η περιεκτικότητα του ροδάκινου σε φυτικές ίνες. Ένα ροδάκινο περιέχει 3 γραμμάρια φυτικών ινών.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!