Μανιτάρια με φέτα στο φούρνο

Μια γευστική συνταγή που θα απογειώσει ακόμα και το τραπέζι των εορτών

Μανιτάρια με φέτα στο φούρνο. Ένας θησαυρός κρυμμένος στο δάσος, αγαπημένη τροφή μικρών και μεγάλων, τα βρίσκουμε πλέον εύκολα παντού, ενώ μαγειρεύονται με χίλιους δυο τρόπους! Τα μανιτάρια είναι από τα πιο πολυμορφικά υλικά: ταιριάζουν με πολλά υλικά, είναι νόστιμα και υπάρχουν τόσα πολλά είδη, με τα οποία μπορείς να κάνεις θαύματα στην κουζίνα.  Στη συγκεκριμένη συνταγή τα γεμίζουμε και τα σερβίρουμε ως ορεκτικό που ταιριάζουν σε κάθε περίσταση. Γιατί το μανιτάρι είναι πραγματικά γευστικά μαγικό. Τα ασπρομανίταρα ή τα πόρτο μπέλο, λόγω μεγέθους, είναι ιδανικά.

Υλικά

  • 2 συσκευασίες των 500 γρ. ασπρομανίταρα
  • 1/2 κούπα αποξηραμένα μανιτάρια (προαιρετικά)
  • 1/3 κούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 πράσινη πιπεριά
  • 2 κ.σ. γεμάτη μουστάρδα
  • 1/2 κούπα κρασί
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη
  • φέτα (τριμμένη)
  • άνηθο ή μαϊντανό για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε στο κρασί τα αποξηραμένα μανιτάρια και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα ώστε να μουλιάσουν καλά.
  2. Στη συνέχεια σκουπίζουμε τα φρέσκα και τα κόβουμε σε φέτες – κατά προτίμηση χοντροκομμένα.
  3. Βγάζουμε τα μανιτάρια που έχουμε αφήσει στο κρασί και τα προσθέτουμε στα άλλα.
  4. Έπειτα σουρώνουμε με ψιλό σουρωτήρι το κρασί όπου μούλιαζαν τα μανιτάρια και μέσα σε αυτό αραιώνουμε τη μουστάρδα.
  5. Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά.

Διαβάστε επίσης: Χυλωμένα γιουβαρλάκια αυγολέμονο

Όλα τα viral video εδώ.