Ρεβίθια μεθυσμένα στη γάστρα

Δοκιμάστε τα ρεβίθια με κόκκινη σάλτσα και θα τα απολαύσετε όσο ποτέ

Ρεβίθια μεθυσμένα στη γάστρα. Δοκιμάστε τα με κόκκινη σάλτσα και θα τα απολαύσετε όσο ποτέ. Τα ρεβίθια είναι αγαπημένο φαγητό. Ένας φίλος μας είπε να τα μαγειρέψουμε με αυτόν τον τρόπο. Είναι ό,τι πιο νόστιμο έχουμε δοκιμάσει και πολύ εύκολα, γιατί τα βάζετε όλα μαζί στο φούρνο!

Υλικά

(για 4-6 μερίδες)

* 500 γρ. ρεβίθια

* 2 ντομάτες στον τρίφτη

* 2 κρεμμύδια στον τρίφτη

* 2 καρότα σε φέτες

* 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

* 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος

* 1 κούπα ελαιόλαδο

* 1 κουτί μπίρα 500 ml

* 2 κύβους κνορ κοτόπουλο

* 1 κ.σ. κουρκουμάς

* Αλάτι πιπέρι

* 2 κ.σ. ταχίνι ολικής

Ρεβίθια μεθυσμένα στη γάστρα

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα ρεβίθια αποβραδίς σε ζεστό νερό με μία κουταλιά σόδα και χοντρό αλάτι. Το πρωί τα ξεπλένετε πάρα πολύ καλά με ζεστό νερό.
  2. Ρίχνετε στη γάστρα την τριμμένη ντομάτα, τα κρεμμύδια, το δυόσμο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και τους κύβους. Προσθέτετε τα ρεβίθια και ρίχνετε το λάδι και την μπίρα.
  3. Τα ανακατεύετε πολύ καλά. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ώρες με κλειστό καπάκι. Στις δυόμισι ώρες βγάζετε τη γάστρα από το φούρνο και προσθέτετε δύο κουταλιές ταχίνι.
  4. Ανακατεύετε καλά και ξαναβάζετε στο φούρνο για άλλα 30 λεπτά. Άμα θέλετε το φαγητό πιο ρευστό, μπορείτε να προσθέσετε λίγο ζεστό νερό.

Διαβάστε επίσης: Κέικ με χυμό ρόδι

Όλα τα viral video εδώ.