Κέικ με χυμό ρόδι

Με ωραίο κόκκινο χρώμα από το χυμό ροδιού και με ντελικάτη εμφάνιση από την πάλλευκη άχνη

Κέικ με χυμό ρόδι. Με ωραίο κόκκινο χρώμα από το χυμό ροδιού και με ντελικάτη εμφάνιση από την πάλλευκη άχνη και τους ρουμπινένιους σπόρους ροδιού.

Υλικά

* 250 γρ. φαρινάπ

* 125 γρ. βούτυρο

* 2 αβγά

* 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

* 100 γρ. ζάχαρη καστανή

* 2 κ.σ. πετιμέζι

* 100-110 γρ. χυμός ρόδι

* 1 1/2 κ.σ. λιναρόσπορος σπασμένος

* 1/4 κ.γ. τζίντζερ

Εκτέλεση

  1. Χτυπάτε πολύ καλά σε μια λεκανίτσα με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτετε τα αβγά αφού έχετε χαμηλώσει την ταχύτητα του μίξερ.
  3. Στη συνέχεια προσθέτετε πετιμέζι και χυμό ρόδι.
  4. Τελευταία προσθέτετε το αλεύρι, το λιναρόσπορο και το τζίντζερ.
  5. Μεταφέρετε το μείγμα σε φόρμα κέικ και ψήνεται στους 170 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά στον αέρα.
  6. Αφού ψηθεί το διακοσμείτε (αν θέλετε) με άχνη ζάχαρη και λίγους σπόρους ροδιού.

Το τεστ με το μαχαίρι

Ένα σύνηθες κόλπο για να σιγουρευτούμε ότι ψήθηκε το κέικ είναι να βυθίσουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν βγάζοντάς το έχουν μείνει υπολείμματα από νωπή ζύμη στη λάμα του, ξαναβάζουμε το κέικ στο φούρνο για λίγα λεπτά και δοκιμάζουμε ξανά. Αν ωστόσο το μαχαίρι βγει στεγνό, το κέικ είναι έτοιμο. Εννοείται πως, αν το κέικ μας περιέχει κομμάτια σοκολάτας ή φρούτα ή από τη συνταγή ορίζεται ότι πρέπει να βγει κάπως μαλακό και υγρό, το κόλπο αυτό δεν ισχύει. Σε αυτή την περίπτωση, απλώς ακολουθούμε τις οδηγίες της συνταγής, αυξάνοντας ελάχιστα το χρόνο, αν γνωρίζουμε ότι ο φούρνος μας δεν έχει μεγάλη ισχύ.

Διαβάστε επίσης: Σούπα μοσχαράκι με κους κους

Όλα τα viral video εδώ.