Ρύζι με ρόδι και φιστίκια Αιγίνης
Το ιδανικό συνοδευτικό για το τραπέζι των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς
Το ρύζι με ρόδι και φιστίκια Αιγίνης είναι το ιδανικό συνοδευτικό για το τραπέζι των Χριστουγέννων ή της Πρωτοχρονιάς, που θα κάνει τον τέλειο συνδυασμό είτε επιλέξετε χοιρινό ή γαλοπούλα. Άλλωστε, το ρόδι θα δώσει μοναδικό χρώμα στο γεύμα σας, ενώ τα φιστίκια Αιγίνης θα απογειώσουν τη γεύση!
Ρύζι με ρόδι και φιστίκια Αιγίνης
Υλικά
1 ποτήρι ρύζι
1/2 ρόδι καθαρισμένο
50 γραμμ. φιστίκια Αιγίνης, κομμένα στα δύο κάθετα
2 κουταλιές σούπας κοφτές βούτυρο
2 1/2 ποτήρια νερό
1/2 κύβος κότας
Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Πλένουμε καλά το ρύζι και το αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξει. Σε ένα μπολ με νερό μουσκεύουμε τα φιστίκια για να βγει η φλούδα τους. Δεν είναι βέβαιο ότι θα βγουν σε όλα και στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση κάθετα.
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, τον κύβο, μόλις πάρει μια βράση βάζουμε το ρύζι και τα φιστίκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί μέχρι να τραβήξει εντελώς τα υγρά του και να μαλακώσει το ρύζι.
- Προσθέτουμε τους σπόρους ροδιού, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με πετσέτα κουζίνας.
- Σερβίρουμε το ρύζι στα πιάτα (ή σε μια μεγάλη πιατέλα) ζεστό, γαρνίρουμε με λίγο ακόμα ρόδι ή φιστίκια και το απολαμβάνουμε.