Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

12 μυστικές συμβουλές για να μαγειρεύεις σαν σεφ

Η μαγειρική αν και ακούγεται κάτι εύκολο, μερικές φορές μπορεί να αποδειχθεί αρκετά μεγάλος μπελάς. Ή το τελικό αποτέλεσμα να μην είναι τόσο καλό, όσο ο κόπος μας. Αυτά εδώ είναι τα μυστικά της κουζίνας προκειμένου να μαγειρεύεις και εσύ σαν… σεφ!

Οι 12 μυστικές συμβουλές

  1.   Για να μην απορροφήσουν πολύ λάδι τα τηγανητά σας, μόλις ζεσταθεί το λάδι ρίξτε μέσα 1-2 κομμάτια καθαρισμένο καρότο και μετά τηγανίστε άφοβα. Τα τηγανητά σας  θα γίνουν ελαφρά και τραγανά!
  1.   Για να γίνουν τραγανές και ξεροψημένες οι τηγανητές σας πατάτες, ρίξτε στο νερό που τις καθαρίσατε 1-2 κ σ γάλα και μερικά παγάκια. Βάλτε τες να στραγγίξουν χωρίς να τις ξεπλύνετε και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!
  1.   Αν θέλετε οι τηγανητές σας πατάτες να αρωματιστούν, προσθέστε στο λάδι που τηγανίζονται ένα βότανο της αρεσκείας σας, μαϊντανό, δεντρολίβανο, φασκόμηλο, ρίγανη  ή ότι άλλο τραβάει η ψυχή σας.
  1.   Εαν το λάδι που τηγανίζετε έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές, την τελευταία φορά που θα τηγανίσετε ρίξτε ένα κλαράκι μαϊντανό. Η μυρωδιά θα μειωθεί κατά πολύ.
  1.   Για να γίνουν τρυφερά τα πουλερικά που ψήνετε, (πάπια, κοτόπουλο, γαλοπούλα κ ά) βάλτε στην κοιλιά τους από την αρχή του ψησίματος ένα ολόκληρο καρύδι. Θα διαπιστώσετε την διαφορά.
  1.   Εαν ο μαϊντανός που βάλατε στο ψυγείο και δεν χρησιμοποιήσατε για μερικές ημέρες μαράθηκε, κόψτε με ψαλίδι το κάτω μέρος του κοτσανιού, βάλτε νερό σε ένα ποτήρι ή κανάτα ανάλογα με την ποσότητα, προσθέστε μερικά παγάκια και αφήστε το για μιά νύχτα. Το πρωϊ ο μαϊντανός σας θα είναι ολόφρεσκος.
  1.   Τα παξιμάδια σας θα παραμένουν τραγανά και φρέσκα αν τα βάλετε μέσα σε νάϋλον σακκούλα καλά κλεισμένη, στο ψυγείο. Βγάλτε όσα χρειάζεστε 1 ώρα πιό πριν και θα παραμένουν όπως όταν τα αγοράσατε από τον φούρνο.
  1.   Όταν χρησιμοποιείτε μαγιά φρέσκια για τα γλυκά ή το ψωμί σας, να θυμάστε πάντα να την διαλύετε με χλιαρό νερό, γιατί φουσκώνει καλλίτερα.
  1.   Για να διατηρήσετε το μισό λεμόνι που σας περίσσεψε, γιατί δεν πετάμε πιά τίποτε, ακουμπείστε την κομμένη πλευρά σε αλάτι και ρίξτε μερικές σταγόνες ξύδι. Έπειτα βάλτε την να ακουμπήσει σε πιατάκι και μέσα στο ψυγείο.
  1. Για να μην μυρίζει άσχημα το σπίτι σας όταν βράζετε λάχανο, ρίξτε να βράσει μαζί του, μισό λεμόνι καλά πλυμένο και ένα καθαρισμένο ξερό κρεμμύδι. Η μυρωδιά του θα μειωθεί στο ελάχιστο.
  1. Αν στα λαχανικά που βράσατε,( μπρόκολο, κουνουπίδι) σας έπεσε κατά λάθος περισσότερο αλάτι, μην τα πετάξετε. Βράστε και 2 πατάτες, κάντε τα όλα μαζί πουρέ, προσθέστε όσο γάλα χρειάζεται, λίγο πιπέρι λευκό και λίγο μοσχοκάρυδο…και ο διαφορετικός αλλά πεντανόστιμος πουρές σας είναι έτοιμος.
  1. Όταν ανοίγετε φύλλο για πίτα, μαζί με το χλιαρό νερό ρίξτε και ένα σφηνάκι ρακή ή τσίπουρο. Το φύλλο σας θα γίνει πολύ τραγανό και δεν θα σπάει. Αν δεν έχετε κάτι από αυτά τα δύο, προσθέστε 2-3 κ σ καλό ξύδι.
Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!