Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: 5 tips για οικονομική πολυτέλεια

Η αλήθεια είναι πως τις γιορτές ζούμε τις πιο «πολυτελής» μέρες της ζωής μας. Αν και η ακρίβεια έχει χτυπήσει την πόρτα για τα καλά, τα Χριστούγεννα απαιτούν άλλης διαχείρισης. Βέβαια, αν μπορεί και η τσέπη μας να μην κλαίει, αλλά και η πολυτέλεια να μπει στην ζωή μας, είναι ιδανικό. Ε, λοιπόν βρήκαμε τις 5 συμβουλές για το ιδανικό πάντρεμα οικονομίας πολυτέλειας στις Γιορτές.

Τι γυρεύει η γαλοπούλα στο Παγκράτι;

Ίσως η ακρίβεια να είναι μια καλή στιγμή να επιστρέψουμε στις παραδόσεις μας. Όπως μάλλον ξέρεις, η γιαγιά σου στο χωριό δεν αναζητούσε μανιασμένα κουκουνάρι για να γεμίσει τη γαλοπούλα των Χριστουγέννων. Η κοτόσουπα ήταν το κλασικό ορεκτικό, που προετοίμαζε το στομάχι για την επερχόμενη αφθονία, έπειτα από 40 ημέρες νηστείας (ναι, παλιά νήστευαν και Χριστούγεννα), ενώ συνήθως ακολουθούσε το χοιρινό σε διάφορες εκδοχές του. Συνταγές πεντανόστιμες, με λαχανικά εποχής (δηλαδή και πιο θρεπτικά και πιο οικονομικά), χωρίς εξεζητημένα και ακριβά υλικά.

Σούπα μου πες

Η κοτόσουπα σου ακούγεται πασέ; Διαφωνούμε, αλλά έχουμε κι άλλες προτάσεις, ακόμη πιο φιλικές προς το budget σου. Οι βελουτέ σούπες λαχανικών προσδίδουν έναν αέρα καλού εστιατορίου, είναι σχεδόν αδύνατον να μην τις πετύχεις, και πολλές από αυτές έχουν πραγματικά ευτελές κόστος. Αγαπημένη μας (και σούπερ γιορτινή) επιλογή, μια κολοκυθόσουπα βελουτέ με μπόλικο τζίντζερ και τραγανά κρουτόν.

Υλικά πασπαρτού

Αντιπαθούμε έτσι κι αλλιώς το food waste, όμως ειδικά σε καιρούς πληθωρισμού, είναι σημαντικό τίποτα να μην καταλήγει στα σκουπίδια. Διάλεξε συνταγές που θα σου επιτρέψουν να αξιοποιήσεις τα ίδια υλικά με πολλούς τρόπους, μειώνοντας το κόστος χωρίς το τραπέζι σου να φαίνεται φτωχό. Για παράδειγμα, το βρασμένο κοτόπουλο ή η υπόλοιπη κολοκύθα που δεν μπήκε στη σούπα, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μια λαχταριστή σπιτική πίτα.

Από τα μάτια πιάνεται

Μπορεί η γεύση να έρχεται πάντα πρώτη, όμως η παρουσίαση είναι επίσης καθοριστική στην αντίληψή μας για την «πολυτέλεια». Τι σημαίνει αυτό; Με το σωστό food styling – και τη χρήση τεχνικών με ενδιαφέρον – ακόμη και τα πιο «καθημερινά» υλικά μπορούν να βρουν μια θέση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Για παράδειγμα, το κριθαράκι δεν ακούγεται και πολύ γιορτινό, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για ένα ζουμερό κριθαρότο. Άσε τη φαντασία σου ελεύθερη, κάνε την έρευνά σου στο Google και είναι σίγουρο ότι θα βρεις αμέτρητες οικονομικές και εντυπωσιακές ιδέες.

Ενωμένοι θα νικήσουμε (την ακρίβεια)

Παραμένει ταμπού για αρκετούς, όμως αν στο γιορτινό σου τραπέζι καλεσμένα είναι μόνο τα πιο αγαπημένα σου πρόσωπα, ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος να μειώσεις τα έξοδα, είναι ζητώντας από όλους να φέρουν από κάτι. Ούτως ή άλλως, οι Έλληνες δεν συνηθίζουμε να πηγαίνουμε στα ρεβεγιόν με άδεια χέρια. Αναθέτοντας σε κάθε καλεσμένο και από μια αρμοδιότητα (π.χ. σε έναν το ορεκτικό, σε δυο-τρεις άλλους τα ποτά, κλπ), και δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις μόνος σου τα πάντα, και δεν θα καταλήξεις να λαμβάνεις περισσότερα γλυκά από όσα θα μπορούσες να καταναλώσεις σε ολόκληρο το 2023.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!