Μακαρονάδα με ντοματίνια και κιμά από λουκάνικο
Για να ξεφύγουμε λίγο από τα καθιερωμένα
Υλικά
500 γρ. μακαρόνια
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 μέτρια χωριάτικα λουκάνικα
2 σκελίδες σκόρδου, κομμένες σε λεπτές φέτες
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
τυρί τριμμένο
λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεως. Πρέπει να κρατάνε λίγο. Τα στραγγίζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Εν τω μεταξύ, ανοίγουμε το εξωτερικό περίβλημα από τα λουκάνικα και ψιλοκόβουμε το εσωτερικό ώστε να γίνει μικρά κομμάτια σαν κιμάς. Σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τον «κιμά» λουκάνικου. Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1/2 λεπτό ακόμα, μέχρι να πάρει χρώμα, αλλά μη μαυρίσει και πικρίσει.
Τέλος, προσθέτουμε τα ντοματίνια, και τη ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για 7-8 λεπτά μέχρι να ζαρώσουν τα ντοματίνια και να «σκάσουν» απελευθερώνοντας τους νόστιμους χυμούς τους μέσα στη σάλτσα. Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το μυρωδικό της επιλογής μας και ανακατεύουμε καλά αλλά προσεχτικά για να μη σπάσουν τα ζυμαρικά. Μπορεί να μη χρειαστεί να προσθέσουμε αλάτι, γιατί τα λουκάνικα είναι αλμυρά και η παρμεζάνα που θα προσθέσουμε επίσης. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας κάθε μερίδα με λίγο τυρί τριμμένο.