Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Τι πιο νόστιμο από κολοκύθια με κιμά κατσαρόλας

Μια παραδοσιακή συνταγή με όλα τα μυστικά της. Γίνονται κυρίως με κιμά και ρύζι, ενώ η σάλτσα αυγολέμονο απογειώνει την συνταγή.

Υλικά:

6 κολοκύθια , 125 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, 1 πατάτα
200 γρ. ρύζι ( έβαλα basmati)
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα
Δυόσμο φρέσκο, η ξερό
Αλάτι- πιπέρι
15 γρ. κορν Φλάουερ
15 γρ. χυμό λεμονιού
100 γρ. νερό
80 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Μουλιάζω το ρύζι σε νερό 15’.Αδειάζω την εσωτερική σάρκα στα κολοκυθάκια, με κουταλάκι, η ειδικό εργαλείο.
Κουφώνω και το σκέπασμα, για να φτιάξω τρούλο, που βοηθάει στον βρασμό τους, κόβω τα κοτσάνια, και τρυπάω τα καπάκια με οδοντογλυφίδα γύρω γύρω.

Την εσωτερική σάρκα που αφαίρεσα, την αλέθω στο multi, την αλατίζω, και την φυλάω.
Σε ανοιχτό τηγάνι, βάζω σε μέτρια θερμοκρασία 30 γρ. ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια κομμένα, και τα σοτάρω, μαζί με τον κιμά.

Στραγγίζω το ρύζι, το ξεπλένω, και το αναμειγνύω μαζί με τον κιμά. Προσθέτω το ζουμί, από την σάρκα των κολοκυθιών, ανακατεύω να ενωθούν, πασπαλίζω με πιπέρι, και αφήνω στην άκρη.
Καθαρίζω την πατάτα, κόβω κυδωνάτα, και μαζί με τα κουφωμένα κολοκύθια, την βάζω σε κατσαρόλα ευρύχωρη, με σκέπασμα.

Στην γέμιση προσθέτω τον δυόσμο, κομμένο, και ανακατεύω. Γεμίζω τα κολοκυθάκια, και τα σκεπάζω. Στον πάτο τη κατσαρόλας, ρίχνω τον χυμό λεμόνι, το νερό, και το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Σκεπάζω το σκεύος, ανοίγω την εστία, στην αρχή σε δυνατή φωτιά, με σκεπαστή κατσαρόλα, για 2 ‘ και μόλις ενεργοποιηθούν οι ατμοί, χαμηλώνω τη θερμοκρασία, στο 4 ½ με μέγιστο το 9.

Αφήνω να μαγειρευτούν, 30’ με κλειστό καπάκι, καθ’ όλη την διάρκεια. Ανοίγω, τα αφήνω να μισό κρυώσουν, και προσθέτω το κόρν Φλάουερ, διαλυμένο σε λίγο νερό, στην κατσαρόλα στο κέντρο, αποφεύγοντας τα λαχανικά. Σείω κυκλικά το σκεύος, να ενωθεί το κόρν Φλάουερ, με τα ελάχιστα υγρά, να κρεμοποιηθεί, και να χωριστεί από το λάδι. Πασπαλίζω με δυόσμο και σερβίρω.

Σημείωση:
Δε κάνω έξτρα μπεσαμελ σε τόσο μικρή δόση, ενώ άλλες φορές αφήνω το φαΐ, με το λάδι του.
Αν έχετε κατσαρόλα, με σκέπασμα που έχει τρύπα διεξόδου ατμών, είναι ιδανική.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!