Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πανεύκολη και πεντανόστιμη μακαρονάδα με ούζο και γαρίδες για μερακλήδες!

Ντονατέλα Αδάμου

Αγαπημένη συνταγή, τη φτιάχνω για αγαπημένους τα καλοκαίρια, όταν είμαστε cool, συνήθως όταν κάνουμε διακοπές και το χαιρόμαστε δίχως το άγχος των υποχρεώσεων της καθημερινότητας. Αν θέλετε και εσείς να χαλαρώσετε μαγειρεύοντας κάτι σπέσιαλ και πανεύκολο, ιδού: 

Υλικά για τέσσερα άτομα

μισό κιλό γαρίδες (κατεψυγμένες ή φρέσκιες γάμπαρες)
ένα πακέτο σπαγγέτι (ή όποιο άλλο ζυμαρικό προτιμάτε) μισού κιλού
μαϊντανό
αλατοπίπερο
ρίγανη
ούζο
μισό χυμό τομάτα

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας (για 10′-12′ , αν είναι ολικής αλέσεως θα χρειαστούν περίπου 15′-17′), πλένουμε καλά τις γαρίδες και τις τσιγαρίζουμε για 5′. Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε μία κούπα του κρασιού ούζο. Αφού αρχίσουν να παίρνουν βράση με το ούζο (σε σχετικά υψηλή φωτιά), προσθέτουμε λάδι και νερό (και στην πορεία συμπληρώνουμε ανάλογα με το πόσο το απορροφούν).

Συνεχίζουμε, βάζοντας αλατοπίπερο και ψιλοκομμένο μαϊντανό και τ’ αφήνουμε για 3/4 περίπου της ώρας σε χαμηλή φωτιά, ώστε να ρουφήξουν τους ζωμούς. Συμπληρώνουμε λίγο πριν το τέλος με τον τοματοχυμό μας και αφήνουμε τη σάλτσα να “δέσει” για 5′-10′. Τέλος, πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και παρμεζάνα -αν θέλουμε- το πιάτο μας και (φυσικά) συνοδεύουμε με ούζο. Καλή όρεξη και στην υγειά σας!

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!