Λαζάνια με κολοκυθάκια
Απρόσμενες γεύσεις από το… ταπεινό ζαρζαβατικό.
Υλικά
- 500 γραμμάρια λαζάνια
- 3 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 250 γραμμάρια κολοκυθάκια τριμμένα
- 6 φέτες μπέικον
- 250 γραμμάρια τριμμένο γκούντα
- λίγο βούτυρο και λίγο ελαιόλαδο
- 600 γραμμάρια φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε τα ξερά κρεμμύδια χωρίς λάδι. Κατόπιν προσθέτουμε το βούτυρο με το ελαιόλαδο και μετά τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το μπέικον και τις λιαστές ντομάτες. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι και στρώνουμε λαζάνια. Κατόπιν απλώνουμε λίγο από τα τριμμένα κολοκυθάκια, τις πιπεριές, λίγο από το μείγμα των κρεμμυδιών και από πάνω λίγη φέτα.
Στη συνέχεια βάζουμε δεύτερη στρώση λαζάνια, μετά τα τριμμένα κολοκυθάκια, μείγμα κρεμμυδιών και ανθότυρο. Ακολουθεί τρίτη στρώση λαζάνια, κολοκυθάκια, μείγμα κρεμμυδιών, ανθότυρο και τέλος τέταρτη στρώση λαζάνια, λίγο από το μείγμα κρεμμυδιών που αφήσαμε, λίγη φέτα και από πάνω γκούντα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.