Μακαρονάδα με σάλτσα τόνου
Επειδή καλοκαιριάζει ή απλά γιατί τη… λατρεύετε
Υλικά
- 500 γραμμ. σπαγγέτι
- 1 κονσέρβα τόνο σε νερό
- 3-4 φρέσκες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές, κομμένες στη μέση
- λίγο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες που θα βρείτε στο πακέτο. Τα στραγγίζετε και τα διατηρείτε ζεστά.
Σε άλλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 1 λεπτό περίπου μέχρι να μαραθεί ελαφρά. Προσθέτετε το σκόρδο και ανακατεύετε για μερικά δευτερόλεπτα.
Ρίχνετε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες μαζί με το μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε και αφήνετε να σιγοβράσει η σάλτσα για 10 περίπου λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον τόνο, αφού τον στραγγίσετε και τον κόψετε κομματάκια. Ρίχνετε και τις ελιές. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε άλλα 10 λεπτά τη σάλτσα να σιγοβράζει.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε ζεσταμένα πιάτα και από πάνω μοιράστε τη σάλτσα του τόνου. Αν θέλετε πασπαλίστε με επιπλέον φρεσκοκομμένο μαϊντανό.