Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πεντανόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες στη σάλτσα

Δείτε πως θα τους φτιάξετε

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

Θα χρειαστούμε μισό κιλό ρεβίθια, ένα κρεμμύδι στο μούλτι, λίγο μαϊντανό, άνηθο, δυόσμο, ένα παξιμάδι τριμμένο, η φρυγανιά, ένα μπολάκι μαλακό τυρί τριμμένο, αλατοπίπερο, λάδι και λίγη ακόμα φρυγανιά για το εξωτερικό πέρασμα.

Βήμα βήμα η εκτέλεση της συνταγής

Βράζουμε τα ρεβίθια καλά και τα περνάμε από το μούλτι, ανακατεύουμε μαζί με τα αλεσμένα ρεβίθια όλα τα υλικά μαζί, τα πλάθουμε σε στρογγυλό η οβάλ σχήμα, τα βουτάμε στην τριμμένη φρυγανιά που έχουμε σ ένα πιάτο, και τα τοποθετούμε στο ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδωμένη λαδόκολλα.

Τους ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο πάνω σε λαδωμένη λαδόκολλα περίπου τρία τέταρτα της ώρας στους 180 βαθμούς πάνω κάτω.

Σάλτσα ντομάτας απλή για κάθε χρήση…

Χρειαζόμαστε, τριμμένη ντομάτα, αλατοπίπερο, λάδι, θυμάρι, βασιλικό μοσχοκάρυδο, φύλλο δάφνης κι λίγη κανέλλα.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και βράζουμε δέκα λεπτά μέχρι να πήξει σχεδόν η σαλτσούλα, αμέσως μετά βάζετε μέσα τους Ρεβιθοκεφτέδες, τους βρέχετε με την σάλτσα και τους αφήνετε από ένα δεκάλεπτο να βράσουν όλα μαζί και είναι έτοιμο.

Συνοδεύονται με ένα άσπρο ρύζι μπασμάτι και μια πράσινη πλούσια σαλάτα.

Σημείωση:

Χωρίς την σάλτσα συνοδεύουν υπέροχα βραστά λαχανικά η χόρτα, είναι όμως και πρώτης τάξεως μεζές για ούζο.

  • Αν θέλουμε μπορούμε αντί φρυγανιάς η παξιμαδιού να βάλουμε νιφάδες βρόμης, κουάκερ δηλαδή.
  • Επίσης μπορούμε να φτιάξουμε αρκετούς να τους βάλουμε έτοιμους σε σάνιτας στην κατάψυξη και όποτε θέλουμε τους ψήνουμε κατευθείαν.
  • Να σας πω επίσης ότι αυτά που περίσσεψαν από ρεβιθάδα και έχουν χυλώσει μπορούμε να τους κάνουμε Ρεβιθοκεφτέδες με τα ίδια υλικά και διαδικασία.
Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!