Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αυτά είναι τα 7+1 τρικ για να αδυνατίσεις χωρίς να πεινάσεις

 

Είναι αυτό που κάνει κάποιους ανθρώπους να μην παίρνουν γραμμάριο και άλλους να παχαίνουν ακόμη και με μια μικρή παρασπονδία. Ο καλύτερος τρόπος για να τον βοηθήσεις να ξεκολλήσει και να αδυνατίσεις είναι η άσκηση. Διαφορετικά…

Πήγαινε για ύπνο νωρίς: Η έλλειψη ύπνου αποσυντονίζει τον οργανισμό και κάνει το μεταβολισμό να λειτουργεί πιο αργά. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Στάνφορντ, οι συμμετέχοντες που δεν κοιμόταν αρκετά, είχαν μειωμένα επίπεδα λεπτίνης και αυξημένα επίπεδα γκρελίνης, ορμόνες που ρυθμίζουν την όρεξη, γεγονός που οδηγεί σε έντονη επιθυμία για φαγητό.

Ξεκίνα τη μέρα με πρωινό: Ο μεταβολικός ρυθμός μειώνεται όταν κοιμόμαστε και το καλό πρωινό τον επαναφέρει στον φυσιολογικό του ρυθμό κάνοντάς τον να καίει περισσότερες θερμίδες μέχρι την ώρα του επόμενου γεύματος. Όσοι το παραλείπουν, έχουν μεγαλύτερη όρεξη μέσα στη μέρα και μεγαλύτερες πιθανότητες να πάρουν κιλά σε σχέση με εκείνους που ξεκινούν τη μέρα τους τρώγοντας.

Τρώγε μικρά και συχνά γεύματα:Αν παραλείπεις γεύματα, μειώνεις την ταχύτητα με την οποία το σώμα καίει θερμίδες. Τρώγοντας όμως πιο συχνά μικρότερα γεύματα, κρατάς το μεταβολισμό σε εγρήγορση, έτσι ώστε το σώμα να καίει συνέχεια θερμίδες.

Προτίμησε τα προϊόντα ολικής άλεσης και τις πρωτεΐνες: Το σώμα «καίει» τις διπλάσιες θερμίδες προκειμένου να διασπάσει αυτές τις τροφές (ειδικά όσες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, όπως η βρώμη και το καστανό ρύζι) σε σχέση με τις επεξεργασμένες τροφές.

Πρόσθεσε στα φαγητά κάτι καυτερό: Όπως καυτερή πιπεριά ή καρυκεύματα. Έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν το μεταβολισμό κατά 8%. Ωστόσο, η επίδραση αυτή δεν διαρκεί πολύ.

Πιες πράσινο τσάι: Σύμφωνα με το American Journal of Clinical Nutrition, πίνοντας 4 φλιτζάνια την ημέρα, μπορείς να χάσεις περισσότερα από 3 κιλά μέσα σε 8 εβδομάδες, λόγω της ισχυρής αντιοξειδωτικής ουσίας επιγαλλοκατεχίνη, η οποία επιταχύνει προσωρινά το μεταβολισμό.

Φρόντισε την πρόσληψη ασβέστιου: Το γιαούρτι, το τυρί και το γάλα με χαμηλά λιπαρά, είναι πλούσια σε ασβέστιο και βιταμίνη D, βοηθούν στην υγεία των οστών και στην ανάπτυξη μυϊκής μάζας, σημαντική για τη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού.

Κάθησε στον ήλιο: Σύμφωνα με ερευνητές του πανεπιστημίου της Μινεσότα, όσοι διαθέτουν υψηλά ποσοστά της βιταμίνης D, που παράγεται στο σώμα μας από την έκθεση στον ήλιο, καίνε περισσότερες θερμίδες με μεγαλύτερη ευκολία.

Η νέα εκδοχή της δίαιτας του σωλήνα

Πρόκειται για μια προσαρμογή της κλασικής θεραπευτικής αγωγής αδυνατίσματος Diet Tube , η οποία απευθύνεται σε όσους θέλουν να χάσουν βάρος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ενώ στο παρελθόν η σίτιση γινόταν με σωληνάκι, η νέα εκδοχή περιλαμβάνεισυμπληρώματα διατροφής και εξατομικευμένη διατροφή απώλειας βάρους.

Συμπληρώματα διατροφής Diet Tube: Αποτελούνται από πρωτεΐνες γάλακτος υψηλής βιολογικής αξίας εμπλουτισμένα με αμινοξέα που συμβάλλουν στη διατήρηση της μυϊκής μάζας. Παράλληλα, συμμετέχουν στις μεταβολικές αντιδράσεις του σώματος που οδηγούν στην αποτοξίνωση και στην καλή λειτουργία του ήπατος. Παράγονται στις ΗΠΑ σύμφωνα με τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας και έχουν εγκριθεί από τον ΕΟΦ.

Απώλεια κιλών: Κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων εβδομάδων δίνεται έμφαση στην υψηλή πρόσληψη πρωτεϊνών μέσω των συμπληρωμάτων και της διατροφής. Την τρίτη εβδομάδα επανεντάσσονται σταδιακά οι υδατάνθρακες στη δίαιτα. Η σύσταση του προγράμματος διατροφής είναι εξατομικευμένη και στηρίζεται σε λεπτομερείς κλινικές σωματομετρήσεις.

Το συγκεκριμένο πρωτόκολλο υπόσχεται την απώλεια περίπου 6-8% του σωματικού βάρους σε λίπος, μέσα σε λίγες μέρες, χωρίς να χαθεί μυϊκή μάζα. Αυτό επιτυγχάνεται, κυρίως, μέσω της κέτωσης, μίας διαδικασίας κατά την οποία ο οργανισμός χρησιμοποιεί τις αποθήκες λίπους για την παραγωγή της ενέργειας που χρειάζεται για όλες τις φυσιολογικές σωματικές και διανοητικές λειτουργίες σε καθημερινή βάση. Έτσι, το βάρος που χάνεται είναι περιττό λίπος, χωρίς καμία επίπτωση στη μυϊκή μάζα, αναδιαμορφώνοντας έτσι το σώμα.

Αντενδείξεις: Δεν ενδείκνυται σε όσους πάσχουν από νεφρικές, καρδιολογικές, μεταβολικές ή άλλες παθήσεις. Το διατροφικό πρωτόκολλο των τριών εβδομάδων μπορεί να επαναληφθεί όσες φορές χρειάζεται, έπειτα από τη συμβουλή του γιατρού, προκειμένου να επιτευχθούν οι προσωπικοί στόχοι του καθένα.

 

Πηγή:madamefigaro

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!