Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Η γνωστή trainer Μαρία Μαραγιάννη εξηγεί γιατί το pilates  είναι η καλύτερη άσκηση για όλους

Η Μαρία Μαραγιάννη, πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια Pilates μας ξεναγεί στο στούντιο της στη Καλλιθέα και μας μιλά για τα οφέλη του Pilates. Η ίδια με επιμονή και επιμονή κατάφερε να χτίσει ένα δυνατό όνομα στον χώρο της άσκησης και της ευξείας ενώ γυμνάζει αρκετούς επώνυμους που την εμπιστεύονται με κλειστά μάτια ενώ αυτό που θέλει πάνω από όλα είναι να χαρίσει στους «μαθητές» μια καλύτερη ζωή μέσα από το πιλάτες

 

 

«Στη μέθοδος pilates υπάρχει απόλυτος συντονισμός σώματος και πνεύματος. Στόχος είναι να μπορούμε να ελέγχουμε το σώμα μας ώστε να κάνουμε πιο λειτουργική  την καθημερινότητά μας. Οι 8 αρχές της μεθόδου οι οποίες είναι, ο έλεγχος, η ροή, η αυτοσυγκέντρωση, η βαθιά αναπνοή, το κέντρο, η ακρίβεια, η συμμετρική ανάπτυξη και η συναρμογή των μυών, την καθιστούν μοναδική με πολλά και διαφορετικά οφέλη για την υγεία μας. Δηλαδή πιο συγκεκριμένα ενδυναμώνει του μυς, ειδικά του κορμού, προσφέροντας ευλυγισία και ισορροπία,  σταθεροποιεί την πύελο, την ωμοπλάτη και τη σπονδυλική στήλη, βελτιώνει την αναπνοή, βοηθάει στη σωστή στάση του σώματος και αποβάλει το άγχος»

 

Κάτι σημαντικό επίσης ειδικά τώρα το χειμώνα, είναι πως το pilates  προστατεύει από τις ιώσεις. Έρευνα δείχνει ότι το Pilates βοηθά στη βελτίωση της λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος, ειδικά σε ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας. Όμως, και οι υπόλοιπες ηλικιακές ομάδες θα μπορούσαν να επωφεληθούν, κυρίως λόγω της βελτιωμένης λειτουργίας του λεμφικού και του κυκλοφορικού συστήματος.

Πιο αναλυτικά τα οφέλη του Pilates είναι τα εξής :

Στοχεύει στη σωστή ενδυνάμωση του σώματος χωρίς να το καταπονεί.

Επικεντρώνεται στον έλεγχο της αναπνοής, εφόσον η αναπνοή είναι ένα από τα βασικά σημεία στο ασκησιολόγιο του Pilates.

Βελτιώνει την ισορροπία και την στάση του σώματος.

Βοηθάει στην πρόληψη μυοσκελετικών προβλημάτων, που προκαλούνται από τον καθιστικό τρόπο ζωής.

Αυξάνει την αναπνευστική ικανότητα και βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

Αναπτύσσει το σώμα ομοιόμορφα.

Αναζωογονεί το μυαλό.

Ανυψώνει το πνεύμα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!