Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι μοναδικές ασκήσεις για ώμους που θέλει κάθε γυναίκα

Όπως είναι γνωστό ο μεταβολισμός σου θα πάρει φωτιά με αυτή τη ρουτίνα, αν όμως θέλεις να κάψεις ακόμα περισσότερες θερμίδες, θα πρέπει να το κερδίσεις: Προχώρα γρήγορα από τη μία άσκηση στην επόμενη. “Ελαχιστοποιώντας το χρόνο ξεκούρασης, πιέζονται οι δομικοί σου μύες να παραμείνουν ενεργοί και επίσης ενεργοποιούνται περισσότεροι μυς, κάτι που τελικά ενισχύει τις καύσεις σου κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Επίσης, αυξάνοντας την ταχύτητα μετάβασης από τη μια άσκηση στην άλλη, ασκείται περισσότερη πίεση στους μικρότερους και υποστηρικτικούς μυς παρά στους μεγαλύτερους. Έτσι θα χτίσεις τον κορμό σου, από μέσα προς τα έξω” σημειώνει ο Joshua Lipsey. Έτοιμη;

Η προπόνηση σου μπορεί να γίνει και στο σπίτι

 

Κάνε για 2-3 λεπτά ενεργητικές διατάσεις για προθέρμανση, όπως ταλαντεύσεις χεριών, προβολές με βήμα, κλοτσιές στους γλουτούς. Μετά εκτέλεσε με τη σειρά τις κινήσεις για το χρόνο ή τις επαναλήψεις που υποδεικνύονται. Θα ολοκληρώσεις όλη την ακολουθία τρεις φορές. Κάνε αυτή την προπόνηση σε εναλλάξ ημέρες, τρεις ή τέσσερις φορές την εβδομάδα. Tip: Ένα στρώμα είναι προαιρετικό.

Σανίδα με έκταση τρικεφάλων

Γυμνάζεις ώμους, τρικεφάλους, κοιλιακούς.Ξεκίνα από το πάτωμα σε σανίδα με στήριξη στους πήχεις και τις παλάμες να ακουμπούν στο έδαφος (Α). Τέντωσε αργά τα χέρια (Β) και ανέβα σε σανίδα με στήριξη στις παλάμες (Γ). Επίστρεψε αργά στην αρχική θέση. Αυτό είναι μία επανάληψη. Εκτέλεσε 20 επαναλήψεις.

Τραπεζάκι – κλοτσιές στους γλουτούς

Γυμνάζεις ώμους, κοιλιακούς, δικεφάλους ποδιών.Ξεκίνα από το πάτωμα με στήριξη στα πέλματα και στις παλάμες. Ανασήκωσε ελαφρά τα γόνατα από το έδαφος (Α). Κλότσησε με τις φτέρνες προς τους γλουτούς σου (Β) και προσγειώσου απαλά στην αρχική θέση με τα γόνατα στον αέρα. Επανάλαβε γρήγορα για 1 λεπτό.

Burpee στο ένα πόδι

Γυμνάζεις ώμους, στήθος, κοιλιακούς, γλουτούς, τετρακεφάλους, γάμπες.Στάσου στο αριστερό πόδι με τα χέρια στο πλάι. Κρατώντας το δεξί πόδι στον αέρα, σκύψε και στήριξε τις παλάμες στο έδαφος. Κάνε με το αριστερό πόδι άλμα προς τα πίσω (Α) και έλα σε σανίδα με στήριξη στο ένα πόδι. Κατέβασε το στήθος και τους μηρούς στο έδαφος (Β). Σπρώξε το σώμα σου ψηλά σε σανίδα στο ένα πόδι, φέρε με άλμα το αριστερό πέλμα προς τα χέρια σου (αν χρειάζεται να το κάνεις λίγο πιο εύκολο, φέρε με άλμα και τα δύο πόδια μπροστά) και αναπήδησε χτυπώντας τα χέρια σου παλαμάκια πάνω από το κεφάλι (Γ). Άλλαξε πλευρές, επανάλαβε. Αυτό είναι μία επανάληψη. Εκτέλεσε 10 επαναλήψεις.

Πλαϊνή σανίδα με στροφή

Γυμνάζεις ώμους, κοιλιακούς, πλάγιους κοιλιακούς.Ξεκίνα από το πάτωμα σε πλαϊνή σανίδα στον δεξιό πήχη με την παλάμη να πατάει στο πάτωμα και το αριστερό χέρι τεντωμένο πάνω από τον αριστερό ώμο (Α). Χαμήλωσε το δεξί ισχίο για να αγγίξει το πάτωμα (Β) και στρίψε τον κορμό μέχρι να έρθουν οι ώμοι παράλληλοι με το πάτωμα, τεντώνοντας το αριστερό χέρι κάτω και μπροστά από την κοιλιά σου (Γ). Επίστρεψε στην αρχική θέση. Αυτό είναι μία επανάληψη. Εκτέλεσε 20 επαναλήψεις. Άλλαξε πλευρές, επανάλαβε.

«Σανίδα του ζητιάνου»

Γυμνάζεις ώμους, τρικεφάλους, δικεφάλους, κοιλιακούς.Ξεκίνα από το πάτωμα σε σανίδα με στήριξη στους πήχεις, με τις παλάμες να κοιτούν επάνω. Κράτα τα ισχία σου ίσια και παράλληλα με το πάτωμα και «περπάτησε» το δεξί χέρι όσο πιο μακριά μπροστά μπορείς (εικόνα). «Περπάτησε» και το αριστερό χέρι για να συναντήσει το δεξί. Φέρε το δεξί χέρι πίσω στην αρχική θέση και μετά το αριστερό. Άλλαξε πλευρές, επανάλαβε. Αυτό είναι μία επανάληψη. Εκτέλεσε 10 επαναλήψεις.

Πηγή shape.gr

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!