Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Συχνές απορίες και μύθοι για το Pilates

Πολλές είναι οι ανακρίβειες που συνοδεύουν μία από τις πιο γνωστές μεθόδους εκγύμνασης σε όλο τον κόσμο.  Αρκετοί δυσκολεύονται να κατανοήσουν πως λειτουργεί και βοηθάει ολόκληρο το σώμα και γι’ αυτό αποφεύγουν να το προσπαθήσουν.

Αρχικά το Pilates, με τη σωστή τεχνική και φυσικά δουλεύοντας πάνω στις βασικές αρχές του, μπορεί να οδηγήσει σε γράμμωση στο σώμα. Με τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων επιμηκύνονται οι μύες και σε συνδυασμό με την ενδυνάμωση δείχνουν πιο σωστά «δουλεμένοι», ο κορμός ευθυγραμμίζεται και η εις βάθος εκγύμναση έχει ως αποτέλεσμα τη γράμμωση. Να πούμε όμως ότι, το αν θα δεις ή όχι τους μυς σου να ξεχωρίζουν, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τη διατροφή σου.

Πλέον με την τεχνολογία και, φυσικά, το διαδίκτυο μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μόνοι στο σπίτι. Ένα από αυτά είναι η γυμναστική. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι ένα στρώμα και η καλή μας διάθεση. Προσοχή: Στα βίντεο που θα επιλέξεις για να γυμναστείς θα πρέπει ο instructor να δίνει σαφείς οδηγίες για την αποφυγή μικροτραυματισμών και, φυσικά, για τη σωστή εκτέλεση των ασκήσεων.

Ένας από τους μύθους που ακολουθεί το pilates είναι ότι οι ασκούμενοι δεν ιδρώνουν ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι με το Pilates θα ιδρώσεις. Πολύ. Και ο λόγος είναι απλός. Πρέπει να εκτελέσεις σωστά 10 πράγματα ταυτόχρονα. Να συνδυάσεις τη σωστή αναπνοή με τη συνεχή ενεργοποίηση του κέντρου (powerhouse) μέσα σε ένα ωριαίο πρόγραμμα με συνεχόμενη ροή. Εύκολο; Δοκίμασέ το και θα δεις.

Επιπλέον το pilates βοηθάει με την αποκατάσταση μυοσκελετικών προβλημάτων. Πολλοί πλέον έχουν συμπεριλάβει την προπόνηση αυτή στην καθημερινότητά τους, καθώς είναι το μόνο πρόγραμμα που μπορεί να σε «ισιώσει» μετά από ένα 8ωρο δουλειάς και κακής στάσης σώματος, αλλά μπορεί κάλλιστα και να σε βοηθήσει αν πρόκειται για κάποιο μυοσκελετικό πρόβλημα, όπως, για παράδειγμα, κήλη στη μέση. Με την ενδυνάμωση των αντίστοιχων μυϊκών ομάδων για κάθε πρόβλημα, παρουσιάζεται άμεση βελτίωση και παράλληλα ένα αίσθημα χαλάρωσης και ευεξίας.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!