Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Λουλούδια και ζώδια: Μάθε τι ταιριάζει στο δικό σου άστρο

Για κάθε ζώδιο,  υπάρχει τουλάχιστον ένα λουλούδι που αντιστοιχεί και εμείς είμαστε εδώ για να σας ενημερώσουμε για το ποιο ταιριάζει ανάλογα το άστρο σας. Έχετε βέβαια υπ’ όψιν σας ότι τα λουλούδια, πολλώ δε μάλλον αυτά που συνάδουν με το ζώδιό μας, επηρεάζουν θετικά το feng shui στον χώρο μας – τον εξωτερικό ή τον εσωτερικό-, ενώ, αν θέλουμε να έχουμε πλήρη εικόνα και να την αποτυπώσουμε στο σπίτι μας, συμπληρώνουμε με το λουλούδι που εναρμονίζεται και με τον… ωροσκόπο μας! 

Κριός-αγιόκλημα

Το αγιόκλημα μεγαλώνει πολύ γρήγορα, μοσχομυρίζει, αλλά έχει τόσο… επεκτατικές τάσεις, που στο πέρασμα του χρόνου συμπεριφέρεται σαν ζιζάνιο, έχοντας την τάση να καταπνίξει ό,τι φυτρώνει δίπλα του. Δυνατό λουλούδι, δεν θα μπορούσε παρά να ταιριάζει στους ηγετικούς Κριούς. Επίσης, ο κρίνος-τίγρης και το πανέμορφο, ανθεκτικό γεράνι ανταποκρίνονται στους αρχηγούς της φωτιάς.  100%.

Ταύρος-παπαρούνα 

Οι Ταύροι αγαπάνε τα φίνα πράγματα, οπότε οι παπαρούνες, που είναι κατεξοχήν ανοιξιάτικο λουλούδι, τους ταιριάζει γάντι. Λάτρεις της πολυτέλειας, υπομονετικοί, θα μπορούσαν να είναι και μαργαρίτες και ζέρμπερες και βιολέτες. Οι απανταχού αστρολόγοι, όπως και να ‘χει, τους τις αποδίδουν. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πως τόσο οι ζέρμπερες όσο και οι μαργαρίτες είναι ανθεκτικά λουλούδια. Όπως οι Ταύροι δηλαδή.

Δίδυμοι-λεβάντα 

Η λεβάντας ταιριάζει στους Διδύμους κατ’ αρχάς γιατί μπορεί να τους κάνει πιο cool, πιο ήσυχους – είναι ιδανική και για ύπνο, άλλωστε. Με θεραπευτικές ιδιότητες, τους ταιριάζει και γιατί πάντα έχουν δημιουργικές ιδέες.  Τα ζουμπουλάκια, επίσης, οι ευωδιαστοί υάκινθοι αποτελούν λουλούδια που τους εκφράζουν ολοκληρωτικά, καθώς τα βρίσκουμε σε υπέροχα χρώματα.  Με την ποικιλία που τα χαρακτηρίζουν, είναι σα να φτιάχτηκαν για εκείνους.

Καρκίνος– άκανθος 

Η ευαισθησία ταιριάζει στα “καβουράκια” και τα φύλλα της ακάνθου, με τις επουλωτικές τους ιδιότητες, πάρα πολύ. Τα κρινάκια, επίσης, που μπορεί όμως να γίνουν και… άγρια, με αγκάθια, σύμφωνα με τους γνώστες της αστρολογίας και της φύσης, ταιριάζουν στους αρχηγούς του νερού, που μπορεί να γίνουν και πολύ σκληροί. Ομοίως και κάθε είδους κάκτος, αφού διατηρεί νερό στο εσωτερικό του.  Τέλος, η μανόλια, που αντέχει και στο χιόνι, αφού οι Καρκίνοι, είναι δυνατά πλάσματα.

Λέων-ηλίανθος

Εάν το μόνο ζώδιο που έχει πλανήτη του τον ήλιο δεν ταυτιζόταν με τους ηλίανθους, τότε ποιο;!… Σαφώς οι ηλίανθοι “ανήκουν” στα λιοντάρια, στους αδιαμφισβήτητους “βασιλιάδες” του ζωδιακού κύκλου. Γεννημένοι για την κορυφή, με αυτοπεποίθηση, αγαπάνε το ωραίο, θέλουν να υπερισχύουν έναντι όλων των άλλων και δεν το κρύβουν.  Οι αγέρωχες ντάλιες, επίσης, όπως και η δάφνη -που πάντα συνοδεύεται από τη λέξη δόξα- τους εκφράζουν 1000%.

Παρθένος-καμπανούλα 

Το λουλούδι καμπανούλα, κατά τους κονεσέρ, “χρωματίζει” το ζώδιο της Παρθένου με την ιδιότητα του στοχασμού.  Από την άλλη, οι Παρθένοι έχουν πολλούς θαυμαστές, κυρίως για το οργανωτικό τους πνεύμα, οπότε η καμπανούλα, που ανήκει στα αγριολούλουδα, αλλά δεν χρειάζεται τόση φροντίδα, τους καλύπτει. Η αναλυτικότητα, πάλι, όπως και η τάση να είναι τα πάντα στο χώρο τους στην εντέλεια (που σαφώς τούς διέπει) , αλλά και η εκλεπτυσμένη τους αίσθηση, για εκείνους καθιστά και τα γκι ιδεώδη.

Ζυγός-τριαντάφυλλο

Ως παιδιά της Αφροδίτης, οι Ζυγοί εκπροσωπούν την ομορφιά, επομένως δεν θα γινόταν να μην τους “ανήκουν” τα τριαντάφυλλα. Σε άπειρα χρώματα, αρώματα, στυλ, σε περικοκλάδα, σε άγρια βερσιόν, τα ρόδα τούς κάνουν να νιώθουν ήρεμοι, πλήρεις, υπέροχοι. Οι Ζυγοί είναι κατεξοχήν εστέτ, λάτρεις του ωραίου (όπως βέβαια και τα έτερα παιδιά της Αφροδίτης, οι Ταύροι) και, όπως είναι επόμενο, διαλέγουν και τις κουκλίστικες ορτανσίες.

Σκορπιός-χρυσάνθεμο 

Το χρυσάνθεμο ανθίζει την εποχή των γενεθλίων των Σκορπιών, άρα προφανώς και είναι το λουλούδι τους. Μυστικοπαθείς, αλλά και φλογεροί, έξοχοι ηγέτες όταν αποφασίσουν να πάρουν επ’ ώμου οποιοαδήποτε πρότζεκτ και να το εκτελέσουν, λατρεύουν τα χρυσάνθεμα. Επίσης, τις ανεμώνες γιατί τις βρίσκεις σε διάφορα χρώματα και η ποικιλία είναι το καλύτερό τους. Τέλος, τους εμπνέει (ανυπερθέτως) και η μεθυστική γαρδένια!

Τοξότης – νάρκισσος  

Η ταξιδιάρικη φύση του Τοξότη συμπνέει με τον νάρκισσο, που τον βρίσκουμε σε πάρα μα πάρα πολλές περιοχές.  Αισιόδοξοι, δε, γαρ, αλλά και δοτικοί, ταυτίζονται και με τη λευκή παιώνια:
Καλλιεργείται στην Ανατολική Ασία, στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική. Οι άνθρωποι τη γνωρίζουν επίσης με την ονομασία “παιωνία κήπου”, “κινεζική παιώνια” ή “bai shao”, ενώ έχει θεραπευτικές ιδιότητες, ως συμπλήρωμα στη μείωση της φλεγμονής, του πόνου και του πυρετού.

Αιγόκερως -γαρίφαλο 

Ως ζώδιο που πατάει γερά τα πόδια του στη Γη, δεν θα μπορούσε να ταιριάξει μ’ έναν καλλιστήμονα που ανθίζει… εκεί ψηλά, για παράδειγμα, ή με το λουλούδι του γιόκα ή του φοίνικα. Ο Αιγόκερως, παρότι το χρώμα του -ως παιδί του Κρόνου- είναι το μαύρο, αγαπάει τα γαρίφαλα, που δεν αλλάζουν μορφή, που είναι σταθερά όμορφα και περιποιημένα, δίχως να χρειάζονται κάποια τρελή φροντίδα. Επίσης ηγετικές φυσιογνωμίες, ως αρχηγοί της Γης, ξεχωρίζουν χωρίς να κάνουν τίποτα. Όπως ξεχωριστές είναι και οι καμέλιες, που “δένουν” απόλυτα μαζί τους.

Υδροχόος -ορχιδέα 

Η ορχιδέα προσδίδει εφευρετικότητα στους Υδροχόους, εξάλλου αυτό είναι το βασικό τους χαρακτηριστικό. Πλάσματα που συνήθως είναι μπροστά από την εποχή τους, αλλά συγχρόνως και με έντονες ευαισθησίες (παρά τη “μάσκα” της αδιαφορίας που φορούν συχνά προκειμένου ν’ αντεπεξέλθουν σε κάθε λογής αντιξοότητες), εμπνέονται εξίσου από τα εξωτικά πουλιά του παραδείσου. Τέλος, καθότι ειρηνιστές και ουμανιστές, λατρεύουν την ταπεινή ελιά!

Ιχθύς-νούφαρο 

Το νερό ταυτίζεται με τον Ιχθύ και το νούφαρο είναι το καλύτερό του. Τα ψαράκια λατρεύουν τα ροζ ή τα λευκά χαλιά που σχηματίζουν τα νούφαρα στις λίμνες. H αχίλλεια επίσης, που οι περισσότεροι ξέρετε οπτικά, αλλά το πιθανότερο είναι πως δεν γνωρίζετε την ονομασία της, τους ταιριάζει. Μολονότι οι Ιχθείς είναι πράοι, γενικότερα, και η αχίλλεια ονομάζεται “βότανο των πολεμιστών”, έχει άμεση σχέση μαζί τους. Γιατί διακρίνονται και για τις φιλανθρωπικές τους ιδιότητες και η αχίλλεια είναι το βότανο με το οποίο οι πολεμιστές περιποιούνταν τις πληγές τους. Για έναν ακόμα όμως λόγο. Ποιον; Οι Ιχθείς έχουν αδυναμία στο… αλκοόλ και η αχίλλεια στα πρώτα χρόνια της παραγωγής μπίρας, χρησιμοποιούταν ιδίως από τους Γερμανούς, αντί λυκίσκου. Απίστευτο;

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!