Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αυτές είναι οι 10 παραλίες της Αττικής, με τα πεντάκαθαρα, κρυστάλλινα νερά (εικόνες)

 

Αττική δεν είναι μόνο καυσαέριο, δεν είναι μόνο τσιμεντούπολη, αλλά και περισσότερες από 30 παραλίες που μας καλούν να τις γευτούμε! Είναι όμως όλες comme il faut, όπως πρέπει, για να κολυμπήσουμε και να το απολαύσουμε; Προφανώς όχι. Γι’ αυτό λοιπόν, εστιάζουμε στις πλαζ -οργανωμένες και μη- του λεκανοπεδίου με κρυστάλλινα νερά. Ανακαλύψτε τες και προτού και αφότου αποδράσετε από το κλεινόν άστυ. Και καλό κολύμπι, δελφίνια πάσης… Αθήνας! 

 

Πόρτο Ράφτη

 

Στην Ερωτοσπηλιά, δίπλα στο σπίτι της αξέχαστης Ζωής Λάσκαρη, σε έναν πετίτ κολπίσκο, γίνεται κοσμοσυρροή. Μπορεί η πλαζ να μην είναι οργανωμένη, αλλά τα νερά είναι πεντακάθαρα, μόνο Αττική δεν θυμίζουν.

 

Κορωπί

 

Στην Αγία Μαρίνα Κορωπίου, συγκεκριμένα στην Αλθέα, θα χαρείτε υπέοχη θάλασσα, πεντακάθαρα, φανταστικά νερά, αλλά και beach volley και καντίνες και σνακ μπαρ και ταβέρνες και απ’ όλα. Αν μένετε στο κέντρο, θα είστε εκεί -καλώς εχόντων των πραγμάτων- σε 50′.

 

Κερατέα 

 

 

Στην Κακιά Θάλασσα (φωτό cover), όταν έχει βοριά, το κύμα είναι ικανό να σαρώσει τα πάντα. Πρόπερσι, για την ακρίβεια, τουρίστας έφερε σε υπάλληλο του cafe-bar-resto της περιοχής ξαπλώστρα από τον… βυθό και δεν ήταν η μοναδική extreme περίπτωση! Όμως, εκεί, τα νερά, εκτός του ότι έχουν αυτό το υπέροχο γαλανό του Αιγαίου, είναι πεντακάθαρα. Εννοείται, έχετε επιλογές και για φαγητό -πολύ καλό μάλιστα στα ταβερνάκια και τα εστιατόρια της περιοχής- και για ποτό, αν ξεμείνετε έως αργά.

 

Λαγονήσι 

 

Η Γαλάζια Ακτή είναι ένα όνειρο, εκτείνεται σε αρκετά χιλιόμετρα, έχει και οργανωμένα κομμάτια, με beach-bars με όλα τα “καλούδια”, ενώ μπορείς να απομονωθείς και στην αριστερή της πλευρά, κάτω από τα πεύκα, και στη δεξιά, αν επιδιώκεις να μαυρίσεις σ’ ένα σχεδόν άγονο τοπίο, που θυμίζει κι ένα τσακ Κυκλάδες.

 

Σχοινιάς 



Το Καράβι του Σχοινιά είναι σαν all inclusive “πακέτο” διασκέδασης, ενδείκνυται για μονοήμερη και μας εμπνέει. Καθαρά, λίγο πιο ζεστά βέβαια νερά από τα προηγούμενα, είναι 40′ από το κέντρο της πόλης, ό,τι πρέπει για οικογένειες, οπότε όσοι πιστοί, προσέλθετε. Και μια συμβουλή: Μην βουτήξετε στο κωπηλατοδρόμιο!

Λεγρενά

 

 

Τα Λεγρενά είναι κρυστάλλινα, με τη σειρά τους, με σιελ νερά, αρκεί να μην έχει νοτιά, οπότε τα πράγματα αλλάζουν άρδην.  Όσοι το επιθυμούν μπορούν να ανοιχτούν λίγο με τη μάσκα τους και ν’ ανακαλύψουν τις σπηλιές και πιο μικρούς κολπίσκους γύρω από την παραλία.

 

Ανάβυσσος 

 

Στην παραλία του απάνεμου Άγιου Πέτρου στην Ανάβυσσο, θα κάνεις μπάνιο σε ένα μικρό κολπίκο, ένα διαμάντι της Αττικής με σμαραγδένια νερά, παρέα με κότερα και θέα στο ναό του Ποσειδώνα.   Όταν θα κολυμπάς θα έχεις από πίσω σου το εκκλησάκι, μπροστά σου τα ιστιοπλοϊκά που έχουν αράξει στον κολπίσκο και πάνω τον ναό του Σουνίου. Τι άλλο να ζητήσεις;

Σούνιο 

 

 

Κάτω από το Ναό του Ποσειδώνα, στο ξενοδοχείο που στεγάζεται εκεί εδώ και δεκαετίες, θα βρεθείτε στο πιο cool κομμάτι της Αττικής, με τους πιο ήσυχους τουρίστες, με τα πιο καθαρά νερά και μάλιστα σ’ ένα σημείο του λεκανοπεδίου που ποτέ δεν έχει κύμα. Αν το Σούνιο ήταν πιο κοντά στην πλειονότητα, είναι βέβαιο πως θα γινόταν καθημερινα και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού χαλασμός.

Βουλιαγμένη

 

Τα Λιμανάκια έχουν καθαρά νερά και είναι κατάλληλα για μπάνιο.  Σαν παραλία δεν είναι οργανωμένη.  Εδώ δεν θα βρείτε άμμο, αλλά μόνο βράχια και πολλοί Αθηναίοι τα προτιμούν γιατί είναι κοντά.  Στο τέλος, μπορείτε να πάτε και για υδροθεραπεία στη μυθική λίμνη της Βουλιαγμένης.

 

Ψάθα

 

Μία καθαρή παραλία με βότσαλο μέσα και έξω.  Γύρω-γύρω θα βρείτε πολλά ουζερί και ψαράδικα στην παραλία.  Αν σας αρέσει το κρέας, μια βόλτα στα Βίλια δεν θα σας κάνει κακό.  Αν έχετε χρόνο δοκιμάστε και να μείνετε και με ελεύθερο κάμπινγκ στις γύρω παραλίες.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!