Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πώς θα περιποιηθείτε το πρόσωπό σας μετά την προπόνηση

Η λάμψη που έχει το πρόσωπό σας μετά από μια καλή προπόνηση είναι απίστευτη. Η άσκηση ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα, κάτι που κάνει το δέρμα να λάμπει. Ωστόσο, αυτή η λάμψη δεν κρατάει για πολύ εάν δεν φροντίζετε το δέρμα σας μετά την προπόνηση. Καθώς το δέρμα σας γίνεται ελαφρώς ευάλωτο μετά από έντονη άσκηση θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μη ”σπάσει.”

Ιδού κάποιες συμβουλές σχετικά με το πώς είναι καλό να φροντίζετε το δέρμα σας κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση.

Μην αγγίζετε το πρόσωπό σας κατά τη διάρκεια και μετά την προπόνηση
Ένα από τα συνηθισμένα λάθη που κάνουμε όλοι είναι να αγγίζουμε το πρόσωπό μας χωρίς να πλένουμε τα χέρια μας. Υπάρχουν τόσα πολλά βακτήρια στο γυμναστήριο που μεταφέρονται στα χέρια σας. Αν αγγίξετε το δέρμα σας, αυτά τα βακτήρια έχουν τρόπο να εισχωρήσουν στο δέρμα. Καθαρίστε πρώτα τα χέρια σας και στη συνέχεια το πρόσωπο.

Καθαρίστε το πρόσωπό σας με ήπιο καθαριστικό
Κατ’ αρχάς, ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με νερό και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε ένα ήπιο καθαριστικό για να πλύνετε το πρόσωπό σας. Θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τον ιδρώτα και τη βρωμιά. Το δέρμα σας είναι ευαίσθητο μετά την προπόνηση, οπότε μην χρησιμοποιείτε ποτέ προϊόν για βαθύ καθαρισμό. Προτιμήστε τα φυσικά συστατικά.

Απολεπιστείτε!
Το επόμενο βήμα είναι η απολέπιση. Μπορείτε να δοκιμάσετε ένα φυσικό σκραμπ σώματος, για να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και άλλα υπολείμματα από το δέρμα. Η απολέπισή του είναι απαραίτητη αν ασκείστε. Ωστόσο κάνετε απολέπιση πάνω από 3 φορές την εβδομάδα.

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη
Η ενυδάτωση πρέπει να είναι το επόμενο βήμα μετά τον καθαρισμό και την απολέπιση. Αναπληρώνει τα υγρά που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της άσκησης και βοηθά το δέρμα σας να μην στεγνώνει.

Μην ξεχάσετε να βάλετε αντηλιακό
Αφού ολοκληρώσετε την ενυδάτωση, εφαρμόστε αντηλιακή προστασία. Ένα καλό αντηλιακό με δείκτη πάνω από SPF 15 είναι ιδανικό για το δέρμα σας. Εφόσον τελειώσατε με τον καθαρισμό, το δέρμα σας εκτίθεται σε υπεριώδεις ακτίνες και ελεύθερες ρίζες. Για να αποφύγετε τη ζημιά, απαιτείται η χρήση αντηλιακού αν πηγαίνετε πρωινές ώρες στο γυμναστήριο, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος.

Πίνετε πολύ νερό
Με τον ιδρώτα, το σώμα σας χάνει νερό. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να ενυδατώσετε το σώμα πίνοντας πολύ νερό. Πίνοντας νερό προλαμβάνετε και τη χαλάρωση του δέρματος.

Ρόφημα πρωτεΐνης
Ίσως να πίνετε κάποιο ρόφημα πρωτεΐνης μετά από μια προπόνηση, αλλά αυτό που ίσως να μην ξέρετε είναι ότι η πρωτεΐνη βοηθά και το δέρμα σας. Ενισχύονται τα επίπεδα κολλαγόνου, το οποίο είναι μια βασική πρωτεΐνη του δέρματος

Πηγή: iatronet.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!