Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ο Αντρέας στην OnTime: «Δεν είμαι ήρωας…» – Ο 20χρονος που ρίσκαρε την ζωή του για να σώσει συνεπιβάτες του

Στην έντυπη OnTime και στην Σπυριδούλα Τριάντου μίλησε ο Αντρέας Αλικανιώτης, ο οποίος μαζί με έναν 18χρονο τον Άγγελο Τσαμούρα, έσωσαν τουλάχιστον 26 άτομα. 

Αν και μικροί σε ηλικία, αναδείχθηκαν σε μεγάλους «ήρωες» της τραγωδίας των Τεμπών. Ο Ανδρέας Αλικανιώτης ήταν ένας από τους επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας στα Τέμπη. Ο 20χρονος κολυμβητής βρισκόταν στο δεύτερο βαγόνι, αλλά κατάφερε να βγει ζωντανός σπάζοντας το τζάμι με μια βαλίτσα. Βοήθησε μάλιστα δέκα ακόμη συνεπιβάτες του. Η ηρωική πράξη του έδωσε ελπίδα μέσα στη ζοφερή πραγματικότητα που βιώνει η χώρα μας από το βράδυ της Τρίτης. «Αυτός ο ήρωας, ο μικρός, ο μέγας» γράφει ένας χρήστης στο Twitter. «Υπάρχει και αυτή η νεολαία που στα κρίσιμα είναι αντάξια των προγόνων μας. Χίλια μπράβο» αναφέρει άλλο tweet. «Με αποκαλούν ήρωα, αλλά δεν μου αρέσει τόσο αυτός ο χαρακτηρισμός, είμαι ένας κοινός άνθρωπος που πάλεψε να βοηθήσει όσο μπορούσε τους φίλους του πρώτα και τον υπόλοιπο κόσμο που είχε εγκλωβιστεί» δηλώνει στην «ON time» και περιγράφει τις πρώτες στιγμές, αλλά και το πώς αντέδρασε ο ίδιος, όταν κατάλαβε πως ήταν σε θέση να μετακινηθεί. «Το χτύπημα ήταν αρκετά δυνατό και μετά το βαγόνι άρχισε να κάνει τούμπες στον αέρα. Δεξιά, αριστερά έβλεπα φλόγες και σπινθήρες να πετάγονται από παντού. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα επικράτησε πανικός. Παρά τη σύγκρουση, ήμουν τυχερός που έζησα και όταν είδα ότι βγήκα αλώβητος από την κατάσταση, όχι από το βαγόνι, προσπάθησα να βοηθήσω και να απεγκλωβίσω παιδιά με τη βοήθεια και άλλων ανθρώπων, δεν ήμουν ο μόνος, ήταν και οι συμφοιτητές μου» λέει, γνωρίζοντας εκείνη τη στιγμή πως από λεπτό σε λεπτό μπορούσε ένα ξεσπάσει φωτιά.

«Ήταν το μεγαλύτερο ρίσκο που πήρα, να μείνω τελευταίος στο βαγόνι και να δώσω προτεραιότητα στους άλλους, υπήρχε πιθανότητα να γινόταν κάποια έκρηξη, γιατί ως μηχανικός ξέρω… Καύσιμη ύλη υπήρχε, φωτιά και θερμότητα υπήρχε σε μεγάλο βαθμό, οπότε ήταν εύκολο να γίνει έκρηξη» τονίζει.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης τις πρώτες ώρες μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων δεν μπορούσε να αντιληφθεί το μέγεθος της τραγωδίας, ούτε ότι θα έχαναν τη ζωή τους τόσοι άνθρωποι. «Πραγματικά, δεν πίστευα πως θα χαθούν τόσες ζωές, κάθε δευτερόλεπτο βλέπω το μέγεθος που έχει πάρει το συμβάν και δεν το πιστεύω… Νόμιζα στην αρχή με όσα είδα πως θα υπήρχαν το πολύ δύο, τρεις νεκροί… Δεν πίστευα πως δεκάδες άνθρωποι θα έχαναν τη ζωή τους» καταλήγει.

Δημοσιεύτηκε στην έντυπη ΟNTIME 3/3

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!