Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αποκλειστικά στην Έντυπη OnTime: Η πιο μεγάλη ώρα της Ρούλας – Συνοπτικό Ρεπορτάζ για την δίκη που περιμένει όλη η χώρα – Όλες οι λεπτομέρειες της υπόθεσης

Πριν από έναν χρόνο, τέτοιες μέρες, όλη η Ελλάδα κρατούσε την ανάσα της στο άκουσμα της είδησης ότι μια οικογένεια από την Πάτρα, μέσα σε διάστημα μόλις δυόμισι ετών, είχε χάσει το ένα μετά το άλλο και τα τρία κοριτσάκια της. Οι διαδοχικοί θάνατοι είχαν συμβεί κάτω από σχεδόν αδιευκρίνιστες συνθήκες, ενώ τότε ουδείς είχε ακούσει ξανά τα ονόματα που λίγο καιρό αργότερα θα ακούγονταν καθημερινά σε κάθε ελληνικό σπίτι: του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Η τραγωδία της οικογένειας, πάντως, είχε ήδη περάσει τα σύνορα της αχαϊκής πρωτεύουσας από τον Μάρτιο του 2021, όταν το ζευγάρι είχε δεχτεί το δεύτερο τρομακτικό χτύπημα της μοίρας, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν όλοι τότε, αφού δύο χρόνια μετά το θάνατο του πρώτου παιδιού τους, είχε βρεθεί νεκρό στην κούνια του και το μόλις 6 μηνών βρέφος τους, που αν ζούσε σήμερα, θα είχε πάρει το όνομα Ίριδα.

Όλη η Πάτρα παρακολουθούσε σοκαρισμένη τη χαροκαμένη μητέρα που μαζί με το νεότερο σύζυγό της, γνωστό ποδοσφαιριστή στην τοπική κοινωνία, προσπαθούσαν να συνεχίσουν τη ζωή τους σαν τίποτα να μην είχε συμβεί, για χάρη, όπως αποκάλυψαν μήνες αργότερα, της πρωτότοκης κόρης τους Τζωρτζίνας, του μοναδικού τότε εν ζωή παιδιού.

Μετά τον ξαφνικό θάνατό της, ακολούθησαν ραγδαίες εξελίξεις, με τη Ρούλα Πισπιρίγκου να συλλαμβάνεται για τη δολοφονία του 9χρονου κοριτσιού και εν συνεχεία να προφυλακίζεται. Ο Μάνος Δασκαλάκης, που έως τότε στεκόταν κερί αναμμένο δίπλα της, έκανε μια αιφνιδιαστική στροφή 180 μοιρών, που τον έφερε απέναντί της, να στηρίζει την κατηγορία σε βάρος της.

Σήμερα, ο 31χρονος πατέρας αναμένεται να βρεθεί στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου ως πρώτος μάρτυρας θα καταθέσει εναντίον της εν διαστάσει συζύγου του, πεισμένος πια πως η «ιδανική μητέρα» που έβλεπε κάποτε στο πρόσωπο της 34χρονης κατηγορούμενης δολοφόνησε την κόρη στην οποία έτρεφε ιδιαίτερη αδυναμία.

Ο μέχρι τότε «ανύποπτος» πατέρας φέρεται πως είναι έτοιμος για όλα, αφού μέχρι την τελευταία στιγμή προετοιμαζόταν για τη σημερινή ημέρα και με τη βοήθεια των δύο δικηγόρων του προσπαθούσε να ανασύρει μνήμες ετών προκειμένου να δώσει απαντήσεις ακόμα και για τα πιο δύσκολα θέματα που σίγουρα θα τεθούν κατά τη διάρκεια της μαρτυρίας του.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, αυτό που τον απασχολεί τώρα είναι μόνο η κατάθεσή του και η εξέλιξη της δίκης για το θάνατο της Τζωρτζίνας και για το λόγο αυτό διέψευσε εξοργισμένος χθες τα όσα μεταδόθηκαν στην εκπομπή «Πρωινό» του ΑΝΤ1, που τον ήθελαν να έχει ήδη αρραβωνιαστεί με τη νέα του σύντροφο, μία γυναίκα πολύ γνωστή της Ρούλας Πισπιρίγκου, και, μάλιστα, να επιθυμεί να γίνει ξανά πατέρας. Πληροφορίες ωστόσο από την αχαϊκή πρωτεύουσα τον θέλουν πράγματι να ετοιμάζεται για γάμο κάτω από άκρα μυστικότητα. Εξάλλου, στις 2 Ιουνίου έχει προγραμματιστεί να εκδικαστεί στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών η αίτηση που κατέθεσε προκειμένου να λάβει το πολυπόθητο, μα καθόλου «βελούδινο», διαζύγιο από την κατηγορούμενη σύζυγό του.

Οι απειλές

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη θα δοθεί κάτω από τις απειλές της Ρούλας Πισπιρίγκου, η οποία αρνούμενη την κατηγορία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ανθρωποκτονίας της 9χρονης Τζωρτζίνας, διεμήνυσε στον εν διαστάσει σύζυγό της μέσω του συνηγόρου της ότι θα στραφεί νομικά εναντίον του εάν με τη μαρτυρία του τη «δείξει» ως δολοφόνο της Τζωρτζίνας.

«Θα πάει να “φάει το κεφάλι” του, γιατί ο οποιοσδήποτε στραφεί -μετά τις τελευταίες εξελίξεις- εναντίον της κατηγορουμένης και υποστηρίξει ότι η κυρία κατηγορουμένη έχει αφαιρέσει τη ζωή των παιδιών της θα δεχθεί μήνυση και αγωγή», είχε αναφέρει σχετικά ο Αλέξης Κούγιας στις 21 Δεκεμβρίου, ενώ στη συνέχεια τον χαρακτήρισε ως μάρτυρα άνευ αξίας, αφού, όπως ανέφερε, δεν ήταν μπροστά σε κανέναν από τους θανάτους των τριών παιδιών του. Ωστόσο, αυτό ακριβώς είναι και ένα από τα επιχειρήματα που από την πρώτη στιγμή έστρεψαν τις υποψίες στο πρόσωπο της Ρούλας Πισπιρίγκου, καθώς εκείνη ήταν το μόνο πρόσωπο που βρισκόταν δίπλα στα παιδιά της όταν εκείνα άφηναν την τελευταία τους πνοή.

Μαλένα: Πολλά  ερωτηματικά για  την ιατροδικαστική

Η 3,5 ετών Μαλένα έφυγε από τη ζωή στις 13 Απριλίου του 2019, το απόγευμα, κι ενώ στο προσκεφάλι της βρισκόταν η μητέρα της. Λίγο νωρίτερα, από το Νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού» όπου νοσηλευόταν το παιδί με ιάσιμη μορφή λευχαιμίας, είχε αναχωρήσει ο Μάνος Δασκαλάκης. Το θάνατο του κοριτσιού ακολούθησε η ιατροδικαστική εξέταση από τη Χριστίνα Τσάκωνα, η οποία κατέληξε στην ηπατική ανεπάρκεια. Οι εξετάσεις της Μαλένας λίγες ώρες πριν από το θάνατό της δεν έδειχναν κάποιο πρόβλημα. Οι θεράποντες ιατροί μίλησαν για έναν ανεξήγητο θάνατο διαφωνώντας με την αιτία θανάτου της ιατροδικαστικής έκθεσης. Απαρατήρητα είχαν περάσει και τα σημάδια (αμυχές) στο πρόσωπο της Μαλένας, τα οποία δεν υπήρχαν πριν βρεθεί νεκρή στο κρεβάτι του νοσοκομείου. Ακολούθησε η μήνυση της οικογένειας Δασκαλάκη, που έδινε την ευκαιρία για έρευνα, η οποία όμως δεν διατάχθηκε ποτέ και μπήκε στο αρχείο.

Τζωρτζίνα: Η μεγάλη δόση κεταμίνης

Δέκα μέρες μετά το θάνατο της Ίριδας, παθαίνει την πρώτη ανακοπή η Τζωρτζίνα. Ο Μάνος Δασκαλάκης δεν βρίσκεται στο σπίτι, το οποίο έχει εγκαταλείψει για δεύτερη φορά. Το κορίτσι μεταφέρεται από τη μητέρα του στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο, έχοντας παρουσιάσει, σύμφωνα με την ίδια, επεισόδια σπασμών. Στις 11 Απριλίου του 2021, απουσία και πάλι του πατέρα της, η Τζωρτζίνα παθαίνει ανακοπή, με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Το παιδί επανέρχεται στη ζωή μετά από 50 λεπτά, έχοντας υποστεί ανεπανόρθωτη εγκεφαλική βλάβη. Για τους επόμενους 8 μήνες η άλλοτε χαμογελαστή μαθήτρια θα ζήσει καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι μέχρι τις 29 Ιανουαρίου του 2022, οπότε φεύγει από τη ζωή μετά από ανακοπή καρδιάς. Κατά σύμπτωση, ο Μάνος Δασκαλάκης είναι και πάλι απών, ενώ η αιτία θανάτου, όπως προσδιορίστηκε από τον ιατροδικαστή Σωτήρη Μπουζιάνη, προκάλεσε την οργή όλων των Ελλήνων: Δηλητηρίαση με μεγάλη δόση κεταμίνης.

Ίριδα: Δεν έγινε αυτοψία στο χώρο

Έρχεται στη συνέχεια ο θάνατος του δεύτερου παιδιού, της μόλις 6,5 μηνών Ίριδας, στις 21 Μαρτίου του 2021. Το βρέφος, ένα υγιέστατο παιδί, έφυγε από τη ζωή χωρίς καμία προηγούμενη παθολογική αιτία. Ο Μάνος Δασκαλάκης ειδοποιήθηκε από τη θεία του μωρού, Δήμητρα, που ήταν κι αυτή η οποία λίγες ώρες μετά βρήκε στην κούνια το ματωμένο πανάκι το οποίο παραδόθηκε από την ίδια στις Αρχές. Ο Μάνος Δασκαλάκης απουσίαζε και πάλι καθώς δύο ημέρες πριν είχε εγκαταλείψει τη συζυγική στέγη μετά από έντονο καβγά με τη σύζυγό του. Όταν έφτασε στο σπίτι, το παιδί ήταν ήδη παγωμένο. Το λάθος στην υπόθεση είναι το γεγονός ότι ουδέποτε έγινε αυτοψία στο χώρο, από τη στιγμή που ήταν το δεύτερο κατά σειρά παιδί της ίδιας οικογένειας έφευγε από τη ζωή. Η ιατροδικαστής Αγγελική Τσιόλα στο πόρισμά της μίλησε για πνευμονικό οίδημα και αγενεσία φλεβοκόμβου, μια σπάνια ασθένεια που ζήτημα είναι να έχουν εντοπιστεί πέντε περιστατικά παγκοσμίως.

Αλέξης Κούγιας: Η μεγαλύτερη εισαγγελική και δικαστική πλάνη του αιώνα

Τα στοιχεία που θα οδηγούσαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης άρχισαν στην πραγματικότητα να αναζητούνται μετά το θάνατο της Τζωρτζίνας, όταν η ιατροδικαστής Πατρών, Αγγελική Τσιόλα, η οποία είχε διενεργήσει τη νεκροτομή στο δεύτερο παιδί της οικογένειας, επισκέφτηκε τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Γιώργο Μπισμπίκη, προκειμένου να του εκθέσει τους προβληματισμούς της για την υπόθεση.

Σήμερα, η ίδια ιατροδικαστής φαίνεται να αποτελεί ένα από τα «όπλα» στα χέρια της υπεράσπισης της Ρούλας Πισπιρίγκου μαζί με τη συνάδελφό της, Ουρανία Δημακοπούλου, η οποία προ ημερών υποστήριξε ότι η δόση της κεταμίνης που εντοπίστηκε στον οργανισμό της 9χρονης ήταν θεραπευτική δόση. Ο Αλέξης Κούγιας από την πλευρά του υποστηρίζει πως η κεταμίνη χορηγήθηκε από τους θεράποντες ιατρούς.

Χθες, έστρεψε και πάλι τα βέλη του κατά πάντων ενώ στο «κάδρο» έβαλε, εκτός από τους τρεις ιατροδικαστές (Λέων, Καρακούκη και Καλόγρηα), τις δικαστικές και εισαγγελικές αρχές, μιλώντας για τη μεγαλύτερη πλάνη του αιώνα.

«Κανένας άλλος εκτός από αυτούς τους τρεις δεν έχει τολμήσει να οδηγήσει την ελληνική κοινωνία και τις Δικαστικές και Εισαγγελικές αρχές μέσω μιας απλής γνώμης, εκτός επιστημονικής υποδομής ιατροδικαστικής, και με μία τουλάχιστον, είναι επιεικής ο όρος, αμελή εισαγγελική και δικαστική προσέγγιση στην μεγαλύτερη εισαγγελική και δικαστική πλάνη του αιώνα» λέει ο κ. Κούγιας σε ανακοίνωσή του.

«Θα επικρατήσει η επιστημονική άποψη των τριών (Λέων, Καρακούκη, Καλόγρηα) που δεν έχουν κάνει ούτε νεκροψία, ούτε νεκροτομή, ούτε πραγματογνωμοσύνη και από φωτογραφίες εκφράζουν την απλή γνώμη τους, χωρίς να έχουν εξετάσει τα σπλάχνα των παιδιών στην παθολογοανατομική εξέταση, ή θα επικρατήσουν οι ιατροδικαστές και παθολογοανατόμοι που εξέτασαν τα πτώματα και τα σπλάχνα των παιδιών;».

Μάλιστα, αναφερόμενος στο θάνατο της Τζωρτζίνας, για τον οποίο η εντολέας του θα οδηγηθεί σήμερα κατηγορούμενη στο δικαστήριο, ο κ. Κούγιας έκανε μία μάλλον περίεργη αναφορά:

«Όσον αφορά την υπόθεση της Τζωρτζίνας, πώς θα ξεπεραστεί η κατάθεση του τακτικού ιατροδικαστού Αθηνών κου Μπουζιάνη, ο οποίος ενόρκως είπε ότι, χωρίς να γίνει εκταφή του πτώματος της Τζωρτζίνας, δεν μπορεί να γίνει καμία ιατροδικαστική προσέγγιση, όσον αφορά την χορήγηση κεταμίνης, το ποτέ εδόθη και ποια ποσότητα αφορά» σημείωσε σε ανακοίνωσή του. Αφού ανέφερε έναν έναν τους μάρτυρες ειδικών γνώσεων που θα καταθέσουν υπέρ της 34χρονης ο κ. Κούγιας κατέληξε: «Υποβάλω ένα ερώτημα στον οιονδήποτε Εισαγγελέα, Δικαστή, δικηγόρο, δημοσιογράφο: τίνος η επιστημονική άποψη θα επικρατήσει στο οιοδήποτε δικαστήριο;».

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!