Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αποκαλύψεις έντυπης OnTime: Ο Γιάννης Τράγκας πούλησε τη βίλα στη Μύκονο για να προσλάβει δικηγόρους – «Μονόπολη» με τα ακίνητα στην Αμερική

Μόνο καλές δεν φαίνεται να είναι οι σχέσεις του μεγάλου γιου του Γιώργου Τράγκα, Γιάννη, με την τελευταία σύζυγο του πατέρα του, παρά το γεγονός ότι μετά το θάνατό του, σε ό,τι αφορούσε στην αμύθητη κληρονομιά, συντάχθηκε με το μέρος της. Μετά όμως από αρκετούς μήνες και μετά την αποποίηση από την περιουσία του μικρότερου γιου του εκδότη, Φρέντυ, ο Γιάννης, σύμφωνα με το περιβάλλον του, κατάλαβε ότι η Μαρία Καρρά μόνο σύμμαχός του δεν είναι.

Έτσι, αποφάσισε να πουλήσει με συνοπτικές διαδικασίες τη βίλα στον Άγιο Λάζαρο στη Μύκονο, την οποία του είχε μεταβιβάσει ο πατέρας του όσο ήταν ακόμη εν ζωή. Το εντυπωσιακό ακίνητο των 200 τετραγωνικών μέτρων μέχρι και το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου νοικιαζόταν μέσω της πλατφόρμας Airbnb. Η πολυτελής βίλα ωστόσο πέρασε στα χέρια του Ιωάννη Τσουκαρίδη έναντι του ποσού του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», η πώληση ολοκληρώθηκε πριν από δύο μήνες.

Σύμφωνα με το περιβάλλον του, ο Γιάννης Τράγκας αναγκάστηκε κατά κάποιον τρόπο να πουλήσει το ακίνητο, προκειμένου να προσλάβει δικηγόρους στην Αμερική, ώστε να βρει μια άκρη με τα δεκάδες ακίνητα του πατέρα του. Τα ποσά για τέτοιες κινήσεις είναι μεγάλα και ο ίδιος δεν είχε άλλη επιλογή, τη στιγμή μάλιστα που η Μαρία Καρρά φέρεται να μην υπέγραψε συμβολαιογραφικό έγγραφο που θα ακολουθούνταν από πράξη διαχωρισμού της περιουσίας στο Μονακό. Με αυτό το έγγραφο ο Γιάννης Τράγκας θα μπορούσε νε ελέγξει την περιουσία του πατέρα του στο σύνολό της, καθώς, σύμφωνα με τη διαθήκη, ο αείμνηστος δημοσιογράφος του έχει αφήσει την εντυπωσιακή κατοικία στο Παρίσι και το 50% του διαμερίσματος που βρίσκεται στο Olympic Tower του Μανχάταν.

Οι εταιρείες

Την ανησυχία του έχουν επιτείνει και οι πληροφορίες, σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», που θέλουν όλες σχεδόν τις εταιρείες στις οποίες άνηκαν τα ακίνητα του Γιώργου Τράγκα στις ΗΠΑ να έχουν κλείσει. Κάτι που σημαίνει ότι τα ακίνητα σε Μαϊάμι, Λας Βέγκας, Νέα Υόρκη, Ουάσινγκτον και Μπέβερλι Χιλς είτε έχουν πουληθεί είτε έχουν περάσει σε νέες εταιρείες.

Ο Γιάννης Τράγκας και η Μαρία Καρρά, μετά την αποποίηση της κληρονομιάς από τον Φρέντυ Τράγκα, το μικρότερο γιο του εκδότη, ήταν και οι μοναδικοί κληρονόμοι της κινητής και της ακίνητης περιουσίας. Όπως δείχνουν όμως τα πράγματα, οι δυο τους, αν και στην αρχή ο Γιάννης Τράγκας συντάχθηκε με το μέρος της Μαρίας Καρρά, δεν μπόρεσαν να βρουν λύση κυρίως για την περιουσία στο εξωτερικό, καθώς στην Ελλάδα η περιουσία είναι δεσμευμένη, μετά από απόφαση της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Πληροφορίες μάλιστα θέλουν τη Μαρία Καρρά να έχει πουλήσει μία Ferrari και μία Bentley που ανήκαν στο σύζυγό της. Τον Δεκέμβριο, η χήρα του Γιώργου Τράγκα, σε συνέντευξη που είχε δώσει στην κυριακάτικη εφημερίδα «Real News», είχε πει ότι η περιουσία του συζύγου της είναι πολύ μικρότερη από αυτήν που λέγεται και πως τέσσερις μήνες μετά το θάνατό του υπήρξε απόπειρα κατά της ζωής της.

 

Δημοσιεύτηκε στην έντυπη OnTime 30/1/2023

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!