Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Γιώργος Τράγκας: Η ώρα του εισαγγελέα για το γιο του Γιάννη και τη Μαρία Καρρά

Η υπόθεση με την τεράστια περιουσία που Γιώργου Τράγκα, μετά το βούλευμα που συντάχθηκε από την Αρχή Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ερευνάται ενδελεχώς από τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς που ανέλαβαν την υπόθεση.

Οι δικαστικοί λειτουργοί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, καλούν όλους όσοι θεωρούν ότι εμπλέκονται, προκειμένου να καταθέσουν όλα όσα γνωρίζουν για την κληρονομιά Τράγκα. Συνεργάτες του εκδότη-δημοσιογράφου, επιχειρηματίες, στελέχη του τραπεζικού χώρου και πρώην μέλη στα διοικητικά συμβούλια κάποιων από τις δεκάδες εταιρείες που είχε συστήσει καταθέτουν το τελευταίο διάστημα. Τελευταίοι θα παρουσιαστούν ο γιος του Γιάννης Τράγκας και η Μαρία Καρρά, τελευταία σύζυγος του εκδότη που έστησε μια real estate αυτοκρατορία εντός και κυρίως εκτός συνόρων.

Εάν κριθεί αναγκαίο, κατάθεση θα δώσει και ο άλλος γιος του, Φρέντυ Τράγκας, που αποποιήθηκε την κληρονομιά του πατέρα του τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη φύγει για το Μονακό -όπου και κατατέθηκε η διαθήκη του πατέρα του- η φόρμα αποποίησής της, προκειμένου να κατατεθεί στο αρμόδιο δικαστήριο του Πριγκιπάτου, όπου κατοικούσε μόνιμα τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Τράγκας.

Στο μεταξύ, στις αρχές Σεπτεμβρίου απορρίφθηκε η προσφυγή της Μαρίας Καρρά κατά της δέσμευσης των περιουσιακών της στοιχείων. Οι Αρχές είχαν δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της και τα περιουσιακά της στοιχεία στην Ελλάδα. Η σύζυγος του εκδότη ερευνάται για τα κακουργήματα της απάτης από κοινού κατ’ εξακολούθηση σε βάρος του ελληνικού δημοσίου, της εκβίασης, της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ωστόσο, η ίδια εξακολουθεί να αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή της στην απόκτηση της περιουσίας του συζύγου της.

Μένοντας μόνιμα πλέον στο Μαϊάμι, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Μαρία Καρρά έρχεται στην Ευρώπη μόνο όταν πρόκειται να συναντήσει τον τελευταίο δικηγόρο που προσέλαβε, τον Θεόδωρο Μαντά, με τα ραντεβού τους να γίνονται στο Μονακό. Η δέσμευση που έχει γίνει αφορά χρήματα και περιουσιακά στοιχεία στην Ελλάδα, σε χώρες όμως που είναι μη συνεργάσιμες είναι δύσκολο να γίνουν άμεσες ενέργειες.

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 10 offshore εταιρείες συμφερόντων Γιώργου Τράγκα. Ωστόσο, ο εντοπισμός και η διασταύρωση του μαύρου χρήματος είναι μια δύσκολη και χρονοβόρα διαδικασία.

 

Δημοσιεύθηκε στην έντυπη έκδοση της On time στις 24 Οκτωβρίου 2022

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!