Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οργανωμένο σχέδιο βλέπει η ΕΛ.ΑΣ. – Παρέμβαση Θεοδωρικάκου για τον 53χρονο στον Κολωνό

Τι υποστηρίζουν οι έμπειροι αξιωματικοί της Αστυνομίας, κατηγορηματική τοποθέτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Με ανάρτησή του στα social media, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφέρθηκε στην υπόθεση κακοποίησης της 12χρονης στον Κολωνό.

«Αυτονόητο είναι πως η έρευνα θα φτάσει μέχρι το τέλος και πως στην υπόθεση θα χυθεί άπλετο φως» ανέφερε ο υπουργός.

«Τον τελευταίο λόγο θα έχει η Δικαιοσύνη. Η νοσηρότητα και ο σκοταδισμός δεν έχουν καμία θέση στην κοινωνία μας», κατέληξε στην ανάρτησή του.

Η τοποθέτηση του υπουργού αναμφίβολα έχει τη σημασία της. Έρχεται να ενισχύσει τις εκτιμήσεις που απορρέουν από την ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κατηγορούμενος φέρεται ν’ αποτελεί «κομμάτι» μίας ευρύτερης οργάνωσης.

Οι έμπειροι αστυνομικοί εκτιμούν πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην υπάρχει υπόβαθρο ή έστω άνθρωποι που να μην έχουν συνδράμει στο καταγγελλόμενο έργο. Ο 53χρονος λόγω ηλικίας, τονίζουν αρμοδίως, για ν’ αποκτήσει την τεχνογνωσία για να «διαφημίζει» τη δράση του και να ψάχνει «πελάτες», προφανώς θα είχε κάποιου είδους βοήθεια.

Το χρονικό της υπόθεσης

Στα χέρια των Αρχών βρίσκονται από το βράδυ της Παρασκευής, δύο άνδρες που εμπλέκονται σε υπόθεση μαστροπείας, βιασμών αλλά και δημιουργίας πορνογραφικού ανηλίκων. Βασικός κατηγορούμενος ο 53χρονος Η. Μ., παντρεμένος και με ένα παιδί, ιδιοκτήτης καταστήματος χαρτικών στον Κολωνό, ο οποίος φέρεται να βίαζε, να βιντεοσκοπούσε αλλά και να εξέδιδε ένα 12χρονο κορίτσι, το οποίο είχε στη δούλεψή του στο εν λόγω κατάστημα.

Το κορίτσι εργαζόταν από ανάγκη καθώς προέρχεται από ιδιαίτερα προβληματική οικογένεια. Η μητέρα, η οποία και εκείνη έχει εργαστεί στο συγκεκριμένο εμπορικό κατάστημα, αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα και σύμφωνα με πληροφορίες η 12χρονη έχει ακόμη 7 αδέλφια.

Απειλές με ψυχολογική βία αλλά και όπλο

Ο 53χρονος, Αγρινιώτης στην καταγωγή, είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του κοριτσιού και φαίνεται πως το είχε «μπλέξει» σε έναν ασύλληπτο κυκεώνα, όπου η νεαρή δεν αντιλαμβανόταν πλήρως το τι της συνέβαινε. Όταν όμως η ευαίσθητη ψυχοσύνθεσή της λύγιζε και αντιδρούσε, ο 53χρονος φέρεται να χρησιμοποιούσε ένα όπλο με το οποίο την απειλούσε.

Προσπαθούσε να την πείσει πως αν εκείνη δεν κάνει ό,τι της πει, αυτή η και η οικογένειά της θα πεθάνει από την πείνα: «Δεν θα έχετε να φάτε γιατί εγώ σας δίνω λεφτά. Θα πεθάνετε από την πείνα αν δεν κάνεις ότι σου λέω» τονίζεται πως την απειλούσε.

Ο φερόμενος ως δράστης της φρικιαστικής αυτής υπόθεσης, βίαζε το κορίτσι ενώ βιντεοσκοπούσε την πράξη με σκοπό να τη «διαφημίσει» σε άλλους αρρωστημένους ενδιαφερόμενους.

Εφιαλτικοί πέντε μήνες

Πληροφορίες αναφέρουν πως αναρτούσε το υλικό σε ειδική ιστοσελίδα στην οποία συμπεριελάμβανε και μία τηλεφωνική γραμμή. Από εκεί προέκυπταν τηλεφωνήματα ενδιαφερόμενων που ήθελαν να ζήσουν την ίδια εμπειρία και κατά αστυνομικές πηγές, ο 53χρονος ζητούσε από 50 έως 70 ευρώ για να κανονίσει το ραντεβού.

Οι δοσοληψίες που αφορούσαν τη συγκεκριμένη νεαρή κοπέλα, φαίνεται πως διήρκησαν για περίπου πέντε μήνες. Από τον περασμένο Απρίλιο μέχρι και τον Αύγουστο, το κορίτσι έπεφτε θύμα εκμετάλλευσης.

Ο 53χρονος οργάνωνε τις συναντήσεις κοντά στο μετρό των Σεπολίων, όπου οι πελάτες έβρισκαν το κορίτσι μέσα σε ένα αυτοκίνητο. Εκεί ικανοποιούσαν τις ορέξεις τους.

Οι «πελάτες» και η υποκρισία

Αναφορές τονίζουν πως κάποιοι, ίσως σε μία έκλαμψη ανθρωπιάς έλεγαν στο κορίτσι, αφού βεβαίως κάνουν ότι κάνουν, πως «είσαι πολύ μικρή, να προσέχεις». Ο δεύτερος συλληφθείς, 42χρονος, κατηγορείται ακριβώς γι’ αυτό, δηλαδή τη σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονος έναντι αντιτίμου και μάλιστα κατ’ εξακολούθηση.

Βεβαίως, ο 42χρονος δεν φαίνεται να είναι ο μοναδικός «πελάτης», του 53χρονου. Σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, οι έμπειροι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει 213 κλήσεις προς τη συγκεκριμένη «αμαρτωλή» τηλεφωνική γραμμή και σαφώς αναμένονται ενέργειες για την ταυτοποίηση και τη διερεύνηση των καλούντων.

Όπως γίνεται αντιληπτό, η έκταση της εκμετάλλευσης της 12χρονης ενδεχομένως να λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις.

Για να φτάσουμε πάντως στη λύση της υπόθεσης, χρειάστηκε η συνδρομή μίας θείας της νεαρής. Τον περασμένο Αύγουστο το κορίτσι βρέθηκε τον περασμένο Αύγουστο για διακοπές στο νησί της Λευκάδας.

Εκεί, στο σπίτι της θείας, η ενήλικη γυναίκα διαπίστωσε πως το κορίτσι περνούσε πολύ ώρα στο κινητό του. Χωρίς να κινήσει υποψίες και σε ανύποπτο χρόνο εξέτασε το κινητό του κοριτσιού, όπου διαπίστωσε διάφορα ύποπτα μηνύματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως επικοινώνησε με τη μητέρα του κοριτσιού και από εκείνο το σημείο κινήθηκαν οι διαδικασίες.

Το προφίλ του 53χρονου

Όσον αφορά τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης, πρόκειται για επιχειρηματία ο οποίος προσπαθούσε να βρίσκεται μέσα στα πράγματα. Επιδίωκε να κάνει δημόσιες σχέσεις με πρόσωπα είτε από τον καλλιτεχνικό χώρο, είτε με πολιτικά πρόσωπα ακόμη και με άτομα της εκκλησίας.

Έδειχνε ιδιαίτερα δραστήριος στα κοινωνικά δίκτυα όπου αναδείκνυε τις ευαισθησίες του, σχετικά με τη φύση, τα ζώα, ενώ παρουσιαζόταν ως θρησκευόμενος. Προωθούσε επίσης το προφίλ του καλού οικογενειάρχη, ενώ φαινόταν να ενδιαφέρεται πολύ με τα κοινά τόσο στο επίπεδο της τοπικής αυτοδιοίκησης όσο και γενικά.

Έδειχνε ιδιαίτερη αδυναμία στους καλλιτέχνες, ενώ πάσχιζε να τους βοηθά με διάφορες προωθητικές ενέργειες για εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Βεβαίως στην… ημερήσια διάταξη υπήρχαν ουκ ολίγες συνεισφορές και δωρεές σε τοπικές ενορίες, τόσο στα Σεπόλια όσο και στα Πατήσια.

Να σημειώσουμε επίσης πως στην κατοχή του 53χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2 πιστόλια, 572 φυσίγγια, 21 μαχαίρια, ξιφολόγχη, 2 φορητοί υπολογιστές και σκληρός δίσκος και στην κατοχή του 42χρονου φορητός υπολογιστής και 2 USB.

Οι δύο κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα ο οποίος τους άσκησε ποινική δίωξη. Σε βάρος του 53χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα του βιασμού ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένης περίπτωσης κατάχρησης ανηλίκου από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανήλικου κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκου, διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων, διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας, γενετήσια πράξη με ανήλικο και παράνομη βία σε βάρος ανήλικου, ενώ σε βάρος του 42χρονου για το αδίκημα της γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση.

Από τον Σπύρο Δαρσινό

*Με πληροφορίες από την εφημερίδα ON time της 10/10

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!