Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

“Κόλαση” στη Χίο – Καταστράφηκε το 90% των μαστιχόδεντρων από την πυρκαγιά (ΦΩΤΟ & VIDEO)

Γ. Τούμπος: «90% η καταστροφή των Μαστιχόδεντρων σε Ελάτα, Βέσσα, Λιθί»

Σχεδόν ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στις καλλιέργειες των Μαστιχόδεντρων στα χωριά της Ελάτας, της Βέσσας και του Λιθίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του στο Politischios.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών Γ. Τούμπος η καταστροφή στα συγκεκριμένα χωριά ξεπερνάει το 90%. Σημαντικές είναι επίσης οι ζημιές στους Ολύμπους, στα Μεστά και στην περιοχή ανάμεσα σε Βέσσα και Άγιο Γεώργιο Συκούση.

«Δυστυχώς το σκηνικό επαναλαμβάνεται. Μιλάμε για ολοκληρωτική καταστροφή σε ορισμένες περιπτώσεις. Το πρωί της Τρίτης θα δούμε μαζί με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ και τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης το μέγεθος της καταστροφής», ανέφερε ο κ. Τούμπος.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το νησί με απόφαση της Περιφέρειας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κυρήχθηκε από την Περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου η Χίος προκειμένου να ενεργοποιηθούν έκτακτες διαδικασίες μακριά από τις γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Ήδη στην περιοχή Κοντού (ανάμεσα σε Βέσσα και Ελάτα) το πύρινο μέτωπο προχωράει αμείωτο, ενώ εναέριες δυνάμεις έχουν ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό τη Χίογια να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Παράλληλα, δυνάμεις του Στρατού σε προσωπικό και οχήματα έχουν σταλεί στην περιοχή, ενώ νωρίτερα εκκενώθηκε η Ελάτα εξαιτίας του αποπνυκτικού νέφους καπνού που σκέπασε το χωριό, δυσκολεύοντας τους κατοίκους. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής και συγκεκριμένα 38 πυροσβέστες, 16 οχήματα, 11 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 40 εθελοντές και 21 υδροφόρες συμβάλλουν στην κατάσβεση καθώς και 6 ελικόπτερα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!