Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Δούκισσα Νομικού: Αυτό είναι το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί για καλλίγραμμο κορμί

Αναμφισβήτητα η παρουσιάστρια είναι ένα από τα πιο καλλίγραμμα κορμιά της Ελληνικής showbiz και όχι μόνο γιατί ήταν μοντέλο κατά το παρελθόν, αλλά και γιατί γυμνάζεται, όταν έχει ελεύθερο χρόνο από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις.

Γι’ αυτό αν θέλετε και εσείς να αποκτήσετε, ένα τόσο καλλίγραμμο σώμα, όπως της Δούκισσα Νομικού, η ίδια μέσα από το προσωπικό της blog «Dutchesss Daily», αποκαλύπτει το πρόγραμμα γυμναστικής, που ακολουθεί, 4-5 φορές την εβδομάδα και για μόνο μισή ώρα.

Άλλωστε η ίδια, όπως αναφέρει έχει δοκιμάσει τα πάντα, από μπαλέτο, καράτε μέχρι πόλο, κολύμβηση και βόλεϊ, ενώ στο γυμναστήριο έχει δοκιμάσει τα πάντα, από αερόβια ομαδικά προγράμματα και spinning μέχρι πιλάτες και crossfit και στο συμπέρασμα, που τελικά κατέληξε είναι πως  τα πιο απλά, αλλά βασικά, είναι τα καλύτερα.

Συγκεκριμένα δεν χρειάζεται να πιέζετε τους εαυτούς σας με τρομερά δύσκολες ασκήσεις, κινδυνεύοντας να τραυματιστείτε ή ακόμη χειρότερα να λιποθυμήσετε  από την κούραση. Είναι βασικό να ακούτε τις ανάγκες του σώματός σας και να τις σέβεστε, λέει η παρουσιάστρια στο «Dutchesss Daily».

Διαβάστε εδώ το πρόγραμμα γυμναστικής, που ακολουθεί η Δούκισσα:

  1. Κοιλιακοί απλοί: 3 σετ από 20 επαναλήψεις + μερικά κοφτά ροκανίσματα στο τέλος, κρατώντας τον αυχένα συνεχώς ψηλά
  2. Ψαλιδάκια ποδιών για κάτω κοιλιακούς με τον αυχένα ελαφρώς σηκωμένο: 3 σετ από 20 επαναλήψεις+ + μερικά κοφτά ροκανίσματα στο τέλος
  3. Πλάγια ροκανίσματα με πόδια λυγισμένα σε ορθή γωνία και κάθε χέρι να ακουμπά σε κάθε επανάληψη στο αντίθετο πόδι (SOS! Μην τους παραμελείτε! Προσωπικά δεν έκανα ποτέ στο παρελθόν και από τότε που τους ξεκίνησα είδα τεράστια διαφορά στην κοιλιά μου): 3 σετ από 20 επαναλήψεις + στο τέλος μερικές γρήγορες επαναλήψεις με τον αυχένα συνέχεια ψηλά (σαν ποδήλατο)
  4. Καθίσματα: Όσο περισσότερα, τόσο καλύτερα!
  5. Βυθίσεις για τρικέφαλους με τη βοήθεια μιας καρέκλας: 3 σετ από 20 επαναλήψεις

«Extra tip: Αν θέλετε να σας βγει σε ακόμα λιγότερο χρόνο και λίγο πιο έντονο, μπορείτε να εκτελέσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα με τη μέθοδο της κυκλικής προπονησης. Δηλαδή, αντί για διάλειμμα μετά από κάθε σετ, να προχωράτε στην επόμενη άσκηση και, αφού ολοκληρώσετε ένα κύκλο, να συνεχίσετε με έναν ακόμα με τα δεύτερα σετ κάθε άσκησης και να ολοκληρώσετε με τον κύκλο των τρίτων σετ!

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν θα σας πάρει πάνω από 15 λεπτά και μπορείτε να το κάνετε στο δωμάτιό σας πριν πάτε για ύπνο ή μόλις γυρίσετε από τη δουλειά! Επιπλέον, γυμνάζει ακριβώς τα σημεία που θέλουμε εμείς οι γυναίκες, δηλαδή την κοιλιά, τους γλουτούς και το πίσω μέρος του χεριού που συνήθως χαλαρώνει γρηγορότερα. Αυτό δεν σημαίνει πως μόνο αυτές οι ασκήσεις αρκούν. Υπάρχουν και άλλες μυϊκές ομάδες που πρέπει να «δουλέψετε», όμως, όταν δεν έχετε περιθώρια να κάνετε κάτι περισσότερο, να ξέρετε πως μόνο με αυτές τις ασκήσεις και λίγο περπάτημα ή κολύμπι θα είστε μια χαρά! Προσωπικά πιστεύω πως είναι καλύτερο να κάνετε κάθε μέρα από κάτι, πάρα δυνατά μεν αλλά μόνο μία φορά την εβδομάδα δε.

Προτείνω λοιπόν να αφιερώσετε αυτά τα λίγα λεπτά στον εαυτό σας σε καθημερινή βάση και να δείτε όχι μόνο το σώμα σας, αλλά και τη διάθεσή σας να αλλάζουν! Το να γίνει η άσκηση τρόπος ζωής είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας. Δεν χρειάζεστε πολύ χρόνο, ούτε απαραίτητα ένα γυμναστήριο. Φτάνει το πείσμα σας και η καλή σας διάθεση! Βρείτε το είδος της γυμναστικής που σας ταιριάζει και δείτε τη ζωή σας να αλλάζει;» γράφει η Δούκισσα στο blog της «Dutchesss Daily».

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!