Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νόνη Δούνια: Στις Σπέτσες – και για κατάθεση στεφάνου στην Παναγία Αρμάτας (εικόνες)

Επιστροφή στο νησί της. Η Νόνη Δούνια, σήμερα το πρωί και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την Αρμάτα 2022, ταξίδεψε ακόμα μια φορά στις Σπέτσες (σ.σ. οι εκδηλώσεις για την Αρμάτα κορυφώνονται το Σάββατο το βράδυ, με την αναπαράσταση της Ναυμαχίας των Σπετσών).

Εκεί τελέστηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Αρμάτας, ενώ, αμέσως μετά, ως Εκπρόσωπος της Βουλής των Ελλήνων, κατέθεσε στεφάνι  στο Μνημείο “Κοσμάς Μπαρμπάτσης”.  Η βουλευτής της Ν.Δ., όπως κάθε χρόνο, έδωσε ηχηρό “παρών” στην Αρμάτα, ενώ ο σύζυγός της, Κυριάκος Μουρατίδης, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, θα μεταβεί αύριο στο αρχοντονήσι του Αργοσαρωνικού.

Οι καθιερωμένες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται στις αρχές Σεπτεμβρίου και διαρκούν μια εβδομάδα, με αποκορύφωμα την αναπαράσταση της πυρπόλησης ομοιώματος της τουρκικής ναυαρχίδας, με παράλληλη εξιστόρηση των ιστορικών γεγονότων εκείνης της νύχτας, της 8ης Σεπτεμβρίου 1822,  σε  πανδαισία πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών.

Η εκδήλωση της Αρμάτας είναι αφιερωμένη στη μεγαλειώδη νίκη των Ελλήνων, με τη βοήθεια της Παναγίας, απέναντι στους Τούρκους στα νερά των Σπετσών – από τις σημαντικότερες στιγμές του αγώνα του 1821.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!