Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Με ψυχραιμία απαντά η Αθήνα στις προκλήσεις Ερντογάν-Τι ζήτησε ο Μητσοτάκης από τους συνεργάτες του

Φανερά ενοχλημένος ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στον απόηχο της επίσκεψης του δεύτερου στον Λευκό Οίκο και της ιστορικής ομιλίας του στο Κογκρέσο.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε εκνευρισμένος από το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποίησε τους αμερικανούς βουλευτές και γερουσιαστές να μην δώσουν μαχητικά αεροσκάφη F-16 στην Τουρκία.

Από την πλευρά της η Αθήνα απαντά σε χαμηλούς και ψύχραιμους τόνους και επαναλαμβάνει ότι ακολουθεί την διεθνή νομιμότητα. Σύμφωνα με την  ιστοσελίδα parapolitika.gr ο πρωθυπουργός βρισκόταν χθες στην Βοστώνη όταν ενημερώθηκε για τις σκληρές δηλώσεις Ερντογάν. Ωστόσο έδωσε εντολή η ανακοίνωση-απάντηση στην Άγκυρα να μην σηκώνει το γάντι των προκλήσεων και να υπογραμμίζει ξεκάθαρα τη θέση της Ελλάδας. «Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα», σημειώνει η ανακοίνωση, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

«Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών», τονίζεται χαρακτηριστικά από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!