Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πρωτοφανής επίθεση Ερντογάν κατά του πρωθυπουργού: «Δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης» – Η απάντηση της Αθήνας

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης» σε μια άνευ προηγουμένου αναφορά στον Έλληνα πρωθυπουργό.

Όπως αναφέρει το Anadolou, ο λόγος για αυτή τη δήλωση του Ερντογάν ήταν τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ΗΠΑ για την Τουρκία.

Όπως υπογραμμίζει και το ρεπορτάζ του MEGA, δεν έχει προηγηθεί ποτέ στο παρελθόν μια τέτοια οξεία επίθεση από τον Ερντογάν προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή άλλο Έλληνα πρωθυπουργό. Ο Τούρκος πρόεδρος αναφέρθηκε αρχικά στην επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε τη φράση που αναφέραμε και παραπάνω «δεν υπάρχει πια για μένα Μητσοτάκης» και τόνισε ότι δεν πρόκειται να κάνει μαζί του το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο Συνεργασίας.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι δεν πρόκειται να ξαναμιλήσει με τον Έλληνα πρωθυπουργό. «Η Ελλάδα έχει κάνει δέκα στρατιωτικές βάσεις», εννοώντας τις αμερικανικές, και αναρωτήθηκε εναντίον ποιου στρέφονται αυτές οι βάσεις.

«Να δούμε τι θα τις κάνει αυτές τις βάσεις», τόνισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και πρόσθεσε «εμείς δεν στηριζόμαστε σε κανένα, έχουμε τις δυνάμεις μας, να δούμε τι θα κάνει τώρα ο Μητσοτάκης».

Η απάντηση της Αθήνας

«Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπίζεται σθεναρά και αποτελεσματικά τόσο τα εθνικά μας δίκαια όσο και τη διεθνή νομιμότητα. Η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι ισχυρά βασισμένη στην ιστορία, το διεθνές δίκαιο και τις συμμαχίες μας, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους. Δεν θα μπούμε σε αντιπαράθεση δηλώσεων με την ηγεσία της Τουρκίας. Η πολιτική μας είναι πολιτική αρχών» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!