Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Χρήσιμες συμβουλές για υγιεινή διατροφή χωρίς στερήσεις!

Η καθιέρωση μιας υγιεινής διατροφής καθημερινά δεν είναι τόσο δύσκολη όσο ακούγεται.

 

Απλά θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένους διατροφικούς κανόνες:

 

Προτιμήστε προϊόντα χαμηλά σε ζάχαρη. Περιορίστε την κατανάλωση απλών, ραφιναρισμένων ζαχάρων από γλυκά, αναψυκτικά, χυμούς νέκταρ, μέλι και μαρμελάδες. Τα τρόφιμα αυτά θα πρέπει να εντάσσονται αραιά στη διατροφή σας. Προτιμήστε γαλακτοκομικά με 1-2% λιπαρά (γάλα ή γιαούρτι). Τα προϊόντα με πλήρη λιπαρά είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά. Αποφύγετε τρόφιμα με πολύ αλάτι, όπως αλμυρά σνακ, ξηρούς καρπούς, παστά, αλλαντικά, αλμυρά τυριά και επεξεργασμένα τρόφιμα. Καταναλώστε ψωμί και φρυγανιές χωρίς αλάτι.

Καταναλώστε καθημερινά τουλάχιστον 5 μικρομερίδες από φρούτα και λαχανικά. Αποφύγετε τους χυμούς (ακόμα και τους φρέσκους) και καταναλώστε φρέσκα λαχανικά με κάθε γεύμα σας.

Το ελαιόλαδο πρέπει να είναι ο βασικός τύπος λίπους που καταναλώνετε στη διατροφή σας. Αποφύγετε, την κατανάλωση σπορέλαιων, βουτύρων και κορεσμένων λιπαρών. Τρώτε συχνά λιπαρά, ψάρια, που είναι πηγές των ωφέλιμων Ω-3 λιπαρών.

Καταναλώστε δημητριακά ολικής και τρόφιμα πλούσια σε φυτικές ίνες. Πηγές υδατανθράκων, όπως πατάτα, ζυμαρικά, ρύζι και όσπρια πρέπει να υπάρχουν στο διαιτολόγιο καθημερινά, μαγειρεμένα όμως με λίγο προστιθέμενο λίπος.

Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ στα 1-2 ποτήρια την ημέρα (20 γρ.).

Κρέας πρέπει να καταναλώνετε μία φορά την εβδομάδα ή στις 10 ημέρες.

Η Σπιτική Κουζίνα που όλοι αγάπησαν, τώρα και στην Νίκαια σε 2 σημεία!

ΠΗΓΉ: αλυσίδα Σπιτικού Φαγητού

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!