Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Νίκος Στρατίκης: “To αποτέλεσμα του personal training είναι πραγματικό”

Η αγάπη του για τον στίβο αλλά και για τον αθλητισμό γενικότερα, τον έκαναν να αφοσιωθεί στις ανάγκες αλλά και τις απαιτήσεις που έχει ένα σώμα ώστε να βοηθήσει όλο και περισσότερους ανθρώπους να αποκτήσουν όχι μόνο το κορμί που ονειρεύονται αλλά και να απαλλαχθούν από προβλήματα που προκαλούνται από διάφορες παθήσεις!

Γεννημένος στον Πόρο πριν από 33 χρόνια, ο Νίκος Στρατίκης έκανε από μικρός περήφανο το νησί του αφού τα μετάλλια και οι διακρίσεις στον στίβο κοσμούσαν το δωμάτιό του! Μόλις έκλεισε τα 18, αποφάσισε να κυνηγήσει το όνειρό του. Σπούδασε στην γυμναστική Ακαδημία και άρχισε να ασχολείται επαγγελματικά με το personal training από το 2000. Πριν από 7 χρόνια υλοποίησε έναν μεγάλο του στόχο! Να ανοίξει τον δικό του χώρο που θα μπορεί να γυμνάζει τον κόσμο και να τον βοηθάει!   Tον  συνάντησε στο studio γυμναστικής Reborn Training (Λεωφόρος Συγγρού 147, Νέα Σμύρνη).  όπου τον ρωτήσαμε για όλα όσα αφορούν το personal training και όχι μόνο…

Ο Νίκος Στρατίκης με τους Kings

Τι σημαίνει perosnal training;
Είναι η άσκηση κάποιου που γίνεται σε συγκεκριμένη ώρα με συγκεκριμένες διαδικασίες, στον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά ανάλογα με το τι έχει ανάγκη έτσι ώστε ο γυμναστής να του αποφέρει το πιο καλό και άμεσο αποτέλεσμα.

Έχει καλύτερο αποτέλεσμα από το να πηγαίνει σε ένα γυμναστήριο μόνος του;

Βέβαια. Οι διαφορές είναι τεράστιες γιατί στο γυμναστήριο ακολουθεί ένα πρόγραμμα ενδεικτικά που του έχει βγάλει ο γυμναστής και ο χρόνος περνάει σύντομα! Μπορεί να χάσει χρόνο για να ανέβει στον διάδρομο, να μιλήσει στο κινητό του, κάνοντας λάθος μια άσκηση, ενώ αν είναι κάποιος από πάνω του και κατευθύνει το πρόγραμμα όπως πρέπει, το αποτέλεσμα έρχεται πολύ πιο σύντομα.

Πόσο σύντομα;
Όταν πρόκειται για πρόβλημα που προέρχεται από κάποια πάθηση, από τις 10 κιόλας συνεδρίες μπορεί να δει σημαντικές αλλαγές. Όμως αν πρόκειται για κάποια σοβαρή αλλαγή στο σώμα, είτε γιατί υπάρχει περισσότερο λίπος ή επειδή κάποιος μπορεί να έχει πάρει αρκετά κιλά, τότε χρειάζονται 20 συνεδρίες και πάνω! Σε 3 μήνες δηλαδή θα φανούν τα πρώτα σημαντικά αποτελέσματα!

Πόσο μπορεί να κοστίσει η «αποκλειστικότητα;»
Γενικά, το personal training στοιχίζει από 30 ευρώ περίπου, ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε πελάτη! Πάντα όμως σε γυμναστήριο γιατί η κατ’ οίκον επίσκεψη κοστολογείται διαφορετικά!

Τι θα έλεγες στον κόσμο που τρέφει μια δυσπιστία για το personal training;

Αυτό που πρέπει πάνω απ’ όλα να καταλάβει ο κόσμος είναι πως μιλάμε για μια παροχή υπηρεσιών. Κάποιος γυμναστής αφιερώνει τον χρόνο του αποκλειστικά πάνω από σένα. Δεν κινείται στον χώρο και έρχεται όταν τον φωνάξεις. Και το αποτέλεσμα είναι πραγματικό! Δεν σου πουλάει κάτι! Βλέπεις αν είσαι ικανοποιημένος, διαφορετικά σταματάς!

Απευθύνεται σε συγκεκριμένες ηλικίες;

Όχι βέβαια. Είναι για όλους! Εδώ έρχονται από νέα παιδιά αλλά και άτομα που ξεπερνούν και τα 50 χρόνια που το έχουν και μεγαλύτερη ανάγκη.

Με τη σύζυγό του, τη γνωστή γυμνάστρια Μαργαρίτα Μπετενιώτη.

Μάλιστα ξεκινά και συνεδρίες με το βάρος του σώματος, την Πέμπτη 16/2

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!