Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Έρευνα αποκαλύπτει ότι οι δουλειές του σπιτιού «χαρίζουν» χρόνια

Αν είσαι από τα άτομα που κάνουν δουλειά γραφείου και περνούν πολλές ώρες μπροστά από έναν υπολογιστή, τότε αυτό το άρθρο είναι ειδικά για σένα.

Σύμφωνα με μία πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Leicester των τμημάτων Health Sciences και Cardiovascular Sciences, οι δουλειές με πολύ άγχος αυξάνουν τον κίνδυνο εμφράγματος κατά 88%, ενώ όσοι κάνουν μία καθιστική εργασία έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν διαβήτη τύπου 2.

Από την άλλη, οι καθημερινές δραστηριότητες και οι δουλειές του σπιτιού συντελούν στη μακροζωία, υποστηρίζουν ερευνητές από τη Σουηδία. Τα αποτελέσματα μιας 12χρονης έρευνας του Πανεπιστημίου Καρολίνσκα στη Στοκχόλμη έδειξαν ότι όσοι ασχολούνται καθημερινά με το σπίτι και τη συντήρησή του είχαν λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακά προβλήματα, έμφραγμα ή εγκεφαλικό.

Στη λίστα συμπεριλαμβάνονται βαριές δουλειές όπως το κούρεμα του γκαζόν, μικροεπιδιορθώσεις στο αυτοκίνητο ή στο σπίτι, ακόμα και ελαφρές καθημερινές εργασίες του νοικοκυριού.

Για να προλάβεις κάθε ενδεχόμενο, οι ειδικοί συμβουλεύουν να κάνεις τουλάχιστον μία ώρα διάλειμμα από το γραφείο, να κινείσαι με κάθε ευκαιρία ή να κουνάς συστηματικά τα πόδια σου για να κυκλοφορεί καλύτερα το αίμα.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!