Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αυτά τα σημάδια δείχνουν έλλειψη βιταμινών!

Αν τρως ισορροπημένα γεύματα και σε γενικές γραμμές νιώθεις καλά, πιθανότατα όντως είσαι. Πήγαινε για εξετάσεις αν δεν τρέφεσαι σωστά ή αν νιώθεις διαρκώς εξαντλημένη, καθώς πρόκειται για δύο συνθήκες που συνδέονται άμεσα με ελλείψεις. Άλλες περιπτώσεις που πρέπει να σε βάλουν σε υποψίες; Η αυξημένη ροή αίματος όταν έχεις περίοδο, οι σύντομες κοφτές αναπνοές και η αναπάντεχη όρεξη να φας παγάκια (ένα περίεργο, ανεξήγητο φαινόμενο που ονομάζεται pica) μπορεί να είναι ένδειξη έλλειψης σιδήρου.

Τα τσιμπηματάκια στα πόδια και τα χέρια και το αίσθημα ότι η γλώσσα σου είναι πιο λεία από ό, τι συνήθως, μπορεί να είναι σημάδια ότι σου λείπει η βιταμίνη Β12 (συχνό πρόβλημα των χορτοφάγων και των vegan). Και αν δεν κάθεσαι στον ήλιο τουλάχιστον για 15 λεπτά κάθε μέρα, ενδέχεται να μην λαμβάνεις αρκετή βιταμίνη D.

Ένδειξη έλλειψης και άλλων ομάδων βιταμινών είναι ακόμη και ο προβληματικός ύπνος, η δυσκολία συγκέντρωσης, η κακή μνήμη.
Σε κάθε περίπτωση, αν νιώθεις περίεργα, μίλησε με το γιατρό σου. Μπορεί να αξιολογήσει τα συμπτώματα και να σου πει αν πάσχεις από κάποια έλλειψη.

Πηγή: womenshealthellas.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!