Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αυτά είναι τα χρήσιμα tips για να αποκτήσεις ονειρεμένο μαύρισμα

Είναι γνωστό ότι το μαυρισμένο κορμί μάς δείχνουμε πιο εντυπωσιακές από ό,τι το χειμώνα. Πώς όμως μπορούμε να αποκτήσουμε αυτήν την μπρούτζινη επιδερμίδα πριν καν πάμε διακοπές, χωρίς να καούμε και χωρίς να ξεφλουδίσουμε;

Απολέπιση!

Κάντε ένα ντους και χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι και ένα ήπιο scrub σώματος (προτείνω λάδι και ζάχαρη για το σώμα και μέλι και ζάχαρη για το πρόσωπο) για να απολεπίσετε το σώμα και το πρόσωπό σας με απαλές κινήσεις. Έτσι, θα ανοίξετε τους πόρους του δέρματος και όταν εκτεθείτε στον ήλιο, θα μαυρίσετε ευκολότερα.

Χρησιμοποιείτε αντηλιακό

Εφαρμόστε ένα αντηλιακό που με δείκτη προστασίας τουλάχιστον SPF 15. Για το δε πρόσωπο που χρειάζεται επιπλέον φροντίδα, πάρτε ένα με δείκτη 50!

Extra Tip: Εάν επιλέξετε λοσιόν που να περιέχει bronzer, προτιμήστε μία που να είναι βασισμένη σε DHA, το οποίο είναι ένα φυσικό σάκχαρο που χρωματίζει το δέρμα. Το χρώμα χρειάζεται μόνο λίγες ώρες για να εμφανιστεί, διαρκεί πολλές ημέρες και δίνει μια επιπλέον ώθηση στο χρώμα που θέλετε να αποκτήσετε.

3 Μην το παρακάνετε

Προτιμήστε μικρές και τακτικές δόσεις υπεριώδους ακτινοβολίας, καθώς είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε λάμψη. Μείνετε περίπου μία ώρα στον ήλιο κάθε δεύτερη ημέρα και φυσικά μείνετε στη σκιά από τις 11 π.μ. έως τις 4 μ.μ.

4 Αποφύγετε τα εγκαύματα!

Φροντίστε να είστε προσεκτική και να μην καείτε από τον ήλιο.  Ένα ηλιακό έγκαυμα μπορεί να προκαλέσει βλάβες στα κύτταρα του δέρματος και όχι μόνο να εμποδίσει την ικανότητά σας για μαύρισμα, αλλά θα αυξήσει σημαντικά και την πιθανότητα ανάπτυξης καρκίνου του δέρματος.

5 Πείτε ΝΑΙ στην ενυδάτωση!

Το ενυδατωμένο δέρμα τείνει να μαυρίζει καλύτερα από το δέρμα που είναι ξηρό ή ταλαιπωρημένο. Πίνετε, λοιπόν,  άφθονο νερό και χρησιμοποιήστε μια λοσιόν που περιέχει  PCA, μια φυσική ουσία που προσελκύει και δεσμεύει την υγρασία στο δέρμα μας.

Βιταμίνες και πάλι βιταμίνες

Χρησιμοποιήστε συμπληρώματα βιταμινών στις συνιστώμενες δόσεις των βιταμινών C και Ε. Αυτές οι θρεπτικές ουσίες είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά και μπορεί να σας βοηθήσουν στην μείωση της φλεγμονής του δέρματος και στις κυτταρικές αλλοιώσεις από τις ακτίνες UV.

Bronzer my love…

Αν δεν έχεις προλάβει να μαυρίσει, είναι η ιδανική λύση! Το μπρόνζερ δεν είναι τίποτα άλλο από τη βοήθεια που χρειάζεσαι μέχρι να αποκτήσεις το μαύρισμα των ονείρων σου. Σε μορφή πούδρας, λοσιόν ή κρέμα τόλμησε να χρησιμοποιήσεις προϊόντα self-tan έτσι ώστε να μη δείχνεις πολύ άσπρη, έστω για τα πρώτα μπάνια, χωρίς όμως να το παρακάνεις. Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες πριν εφαρμόσεις το προϊόν στο δέρμα έτσι ώστε να αποφύγεις αντιαισθητικά μπαλώματα και διχρωμίες!!!

Solarium

Προσπάθησε να το αποφύγεις. Η αλήθεια είναι ότι πετυχαίνεις γρήγορα ομοιόμορφο μαύρισμα, ωστόσο αν δεν έχεις λόγο να βιαστείς (π.χ. αν δεν έχεις κάποιο γάμο ή κάλεσμα όπου θες να κάνεις grande εμφάνιση ούσα μαυρισμένη), προτίμησε την θάλασσα. Αν πάλι θες ντε και καλά να κάνεις solarium, σου προτείνω να κάνεις 3 μόνο πριν βγεις στην παραλία, ούτως ώστε να μην καείς κιόλας τις πρώτες φορές. Αλλά ως εκεί. Μην το παρακάνεις.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!