Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Καταπολεμήστε την κυτταρίτιδα με ρόφημα σημύδας

Η σημύδα είναι ψηλό, φυλλοβόλο δέντρο που συναντάται στην περιοχή της Βόρειας Ελλάδας, ενώ οι θεραπευτικές ιδιότητες των νεαρών φύλλων και του κορμού της σημύδας είναι γνωστές από την αρχαιότητα. Για τους λαούς της Σιβηρίας είναι γνωστή ως “κοσμικό δέντρο”, ενώ για τους Ρώσους συμβολίζει την Άνοιξη.

Τα φύλλα της σημύδας είναι εξαιρετική πηγή αντιοξειδωτικών στοιχείων, των φλαβονοειδών, που καθαρίζουν και αποτοξινώνουν τον οργανισμό. Η σημύδα χρησιμοποιείται ως βοηθητικό για το αδυνάτισμα, αφού ενεργοποιεί τοn μεταβολισμό, συμβάλλει στην αποβολή του σωματικού λίπους, στη γρήγορη καύση των θερμίδων, καταπολεμά την κατακράτηση υγρών και έχει μεγάλη διουρητική δράση. Το ρόφημα από βρασμένα φύλλα σημύδας έχει σημαντικά αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας.

Η σημύδα χρησιμοποιείται επίσης για θεραπεία της κυστίτιδας και άλλων λοιμώξεων του ουροποιητικού συστήματος, ενώ βοηθά στην καταπολέμηση των αρθριτικών πόνων.

Φύλλα σημύδας μπορείτε να προμηθευτείτε από καταστήματα με βότανα και βιολογικά προϊόντα.

Για την παρασκευή της, βράζετε ένα φλιτζάνι νερό και στη συνέχεια προσθέτετε 1-2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένα φύλλα σημύδας.

Για καλύτερα αποτελέσματα, πίνετε το ρόφημα 2 φορές την ημέρα.

Πηγή: myfit.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!