Αυτοί είναι οι μύθοι και αλήθειες για το πεσμένο στήθος
Έχουμε ακούσει ότι αν μια γυναίκα δεν θέλει το στήθος της να ”πέσει”, πρέπει να φοράει συνεχώς σουτιέν. Ισχύει κάτι τέτοιο; Ώρα να σπάσουμε μερικούς μύθους για το πέσιμο του στήθος—αλλά να επιβεβαιώσουμε και ορισμένες αλήθειες.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Το στήθος” πέφτει” με τον χρόνο
Όσο μια γυναίκα μεγαλώνει, οι ιστοί του στήθους χαλαρώνουν, όπως και κάθε ιστός του σώματος. Το κολλαγόνο και η ελαστίνη αρχίζουν να αποδομούνται με το πέρασμα του χρόνου. Επιπλέον, μετά την εμμηνόπαυση, συσσωρεύεται περισσότερο λίπος στην περιοχή, με αποτέλεσμα το στήθος να κρεμάσει περισσότερο.
ΜΥΘΟΣ: Το σουτιέν προλαμβάνει το ”πέσιμο”
Δυστυχώς, τίποτα δεν μπορεί να προλάβει το ”πέσιμο” του στήθους με την ηλικία. Σίγουρα, το σουτιέν μπορεί να βοηθήσει στην εμφάνιση, αλλά δεν μπορεί με κάποιον μαγικό τρόπο να αντιστρέψει την επίδραση της ηλικίας και της βαρύτητας. Στην πραγματικότητα, πιστεύεται ότι το σουτιέν εξασθενεί ακόμα περισσότερο τους ιστούς που συγκρατούν το στήθος—από την άλλη πλευρά, ένα αθλητικό σουτιέν μπορεί να βοηθήσει σημαντικά αν αθλείστε.
ΜΥΘΟΣ: Υπάρχουν ασκήσεις που ανυψώνουν το στήθος
Καθώς το στήθος είναι κατά βάση λίπος, και όχι μύες, οι ασκήσεις δεν γυμνάζουν κάτι. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι οι ασκήσεις για το στήθος δεν εξακολουθούν να δυναμώνουν τους μύες της περιοχής, που με τη σειρά τους μπορούν να κάνουν το στήθος σας να δείχνει πιο… ζωντανό. Ξανά, όμως, δεν αντιστρέφει την φυσική διαδικασία.
ΜΥΘΟΣ: Ο θηλασμός κάνει το στήθος να ”πέσει”
Και όμως, αυτός είναι μύθος. Ο αληθινός ένοχος ίσως να είναι η ίδια η εγκυμοσύνη. Το βάρος που παίρνει μια γυναίκα κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να κάνει τους ιστούς να τεντωθούν, προκαλώντας πτώση. Άλλος ένας λόγος για να συνεχίσετε να φροντίζετε τον εαυτό σας κατά την εγκυμοσύνη.
ΑΛΗΘΕΙΑ: Το κάπνισμα και ο ήλιος επηρεάζουν την εμφάνιση του στήθους
Οι γυναίκες που καπνίζουν αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο πτώσης, σύμφωνα με μια μελέτη του 2008. Και το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει με κάθε άλλη κακή συνήθεια που επηρεάζει το κολλαγόνο της επιδερμίδας, όπως η παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, αλλά και η κακή, γεμάτη κορεσμένα λιπαρά διατροφή.