Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Συμβουλές για να «νικήσετε» τις τοξίνες πριν το Πάσχα!

Η συγκέντρωση τοξινών είναι επιβλαβής για το σώμα μας, καθώς οι τοξίνες προσβάλλουν τα ζωτικά μας όργανα. Κανονικά χρειάζεται να καθαρίζουμε τον οργανισμό μας από τις τοξίνες κάθε τρεις μήνες, αλλά μιας και πλησιάζει το Πάσχα, η κάθαρση δεν μπορεί να περιμένει!

Παραπανίσιες θερμίδες

Καλές οι οικογενειακές συγκεντρώσεις και τα πάρτυ τις μέρες του Πάσχα, όμως θα σας φορτώσουν με περιττές θερμίδες και αν δεν ανανεώσατε το διατροφικό σας πλάνο μετά τα Χριστούγεννα, τώρα είναι η ώρα να το αλλάξετε. Καταλάβετε ότι η μεγάλη ποσότητα σακχάρων και λιπαρών σημαίνει ότι ο οργανισμός μας χρειάζεται γενναίο καθαρισμό.

Νερό: το καλύτερο φάρμακο

Μετά το κρασί, τη μπύρα και τα αναψυκτικά, το μόνο υγρό που θα πρέπει να μπαίνει στο στόμα μας είναι το νερό. Τα οινοπνευματώδη ποτά περιέχουν τεράστιες ποσότητες θερμίδων και τοξινών, όπως και τα τηγανητά και τα γλυκά που καταναλώνουμε κατά κόρον κατά τη διάρκεια των γιορτών.

Έτσι λοιπόν, για επτά μέρες πίνετε μόνο νερό (κατά μέσο όρο 1,5 λίτρο την ημέρα πριν και μετά τις γιορτές).

Δεν είναι καιρός για δραστικές περικοπές

Το θέμα δεν είναι να κόψετε το φαγητό αλλά να επιστρέψετε σε σωστές διατροφικές συνήθειες. Η εξαντλητική δίαιτα λόγω της πρόσληψης βάρους δεν είναι η λύση (το μόνο που μπορείτε να καταφέρετε έτσι είναι να δημιουργήσετε ακόμα μεγαλύτερες ανισορροπίες στο σώμα σας).

Σας χρειάζεται μια δίαιτα που αποτελείται από υγιεινές τροφές, κυρίως φρούτα και λαχανικά.

Επίσης, χρειάζεται να δείχνετε πειθαρχία όταν τρώτε, δηλαδή να παίρνετε τα γεύματα σας στις σωστές ώρες και στη σωστή ποσότητα, αρκετές φορές την ημέρα.

Για λίγο διάστημα, ξεχάστε τα κόκκινα κρέατα, τα γλυκά, τις τηγανισμένες και επεξεργασμένες τροφές (ναι, όλα αυτά με τη λαχταριστή γεύση, που όμως μας κάνουν τόσο κακό). Φτιάξτε διάφορες σούπες (καρότου, τουρλού, ντομάτας, νεροκάρδαμου ή κολοκύθας, για παράδειγμα) και τρώτε ψάρια και λευκό κρέας (πάντα με λίγη σαλάτα ως συνοδευτικό). Κατά τη διάρκεια της μέρας μην ξεχνάτε να τρώτε πολλά φρούτα (είναι τόσο νόστιμα και υγιεινά!).

Tip: Τα αφεψήματα με βότανα (ή το πράσινο τσάι) μπορούν να αποτελέσουν πολύτιμο σύμμαχο στη διαδικασία της αποτοξίνωσης καθώς διαθέτουν διουρητικές ιδιότητες, αυξάνοντας τη ροή των ούρων και αναγκάζοντας το σώμα να αποβάλλει τις τοξικές ουσίες.

Σωματική άσκηση

Φυσικά, η σωματική άσκηση αποτελεί αναντικατάστατο μέρος της διαδικασίας αποκατάστασης, στο πλαίσιο της οποίας καλείστε να χάσετε και εκείνα τα παραπανίσια κιλά που πήρατε απολαμβάνοντας το ένα γευστικό όνειρο μετά το άλλο (που πλέον, βέβαια, έχουν μετατραπεί σε εφιάλτη).

Ένα απλό κόλπο είναι να το ρίξετε στο περπάτημα: 30 λεπτά (το λιγότερο) γρήγορου βαδίσματος κάθε μέρα είναι ότι καλύτερο.

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!