Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Roche: Δημιουργώντας αξία για τους ασθενείς με καρκίνο

Λύσεις που προάγουν τη φροντίδα των ασθενών με καρκίνο προωθεί η Roche αναπτύσσοντας συνεργατικά δράσεις μαζί με τους εμπλεκόμενους φορείς στο οικοσύστημα της ογκολογίας.

Τα τελευταία χρόνια, ο χώρος της υγείας μετασχηματίζεται διεθνώς, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και προκλήσεις για τους ασθενείς, τους επαγγελματίες υγείας και το ευρύτερο σύστημα περίθαλψης.

Κινητήριος δύναμη σε αυτή την πορεία είναι οι επαναστατικές εξελίξεις στο χώρο της επιστήμης και της ψηφιακής τεχνολογίας, η αξιοποίηση των δεδομένων υγείας και οι εφαρμογές Τεχνητής Νοημοσύνης που «ξεκλειδώνουν» σταδιακά νέες δυνατότητες σε όλο το φάσμα της φροντίδας και της περίθαλψης.

Όμως, παράλληλα με τις δυνατότητες, εξελίσσονται και οι ανάγκες των ασθενών, οι οποίοι έχουν σήμερα υψηλότερες προσδοκίες από το σύστημα υγείας. Αναζητούν αναβαθμισμένες, εξατομικευμένες υπηρεσίες, στις οποίες μπορούν να έχουν ταχύτερη και απρόσκοπτη πρόσβαση.

Στις διαπιστώσεις αυτές αναφέρθηκε η Chief Portfolio Value Officer της Roche Hellas, κ. Αγγελική Αγγέλη μιλώντας στο in.gr και σημειώνοντας πως η πανδημία λειτούργησε ως “επιταχυντής”, με αποτέλεσμα οι εξελίξεις να επιταχυνθούν σε σχέση με το παρελθόν. «Οι εξελίξεις αυτές απαιτούν μεγαλύτερη ευελιξία και προσαρμοστικότητα από όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να μπορέσουμε να απαντήσουμε σε νέες προκλήσεις, όπως είναι η ετοιμότητα του συστήματος υγείας να συμβαδίσει με τις εξελίξεις της τεχνολογίας και της επιστήμης, και βεβαίως η διασφάλιση ταχύτερης πρόσβασης των ασθενών στην καινοτομία, με βιώσιμο κόστος για το σύστημα υγείας και αξία για την κοινωνία», σημείωσε η κ. Αγγέλη.

Ιδιαίτερα όσον αφορά στη διαχείριση του καρκίνου, επεσήμανε πως «είναι εμφανής σήμερα η ανάγκη να αλλάξουν σημαντικά κομμάτια στο ταξίδι των ασθενών, προκειμένου να λαμβάνουν τη βέλτιστη δυνατή φροντίδα. Χρειάζεται να εστιάσουμε περισσότερο στην εφαρμογή εξατομικευμένων λύσεων φροντίδας, στη συστηματική συλλογή και αξιοποίηση δεδομένων, καθώς και στον καθορισμό πολιτικών και  δράσεων που προσθέτουν αξία στην υγειονομική περίθαλψη και επιτρέπουν την έγκαιρη πρόσβαση στην καινοτομία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, η Πολιτεία ήδη αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, όπως είναι η δημιουργία μιας ολιστικής προσέγγισης στη διαχείριση του καρκίνου, στο πλαίσιο της σχετικής πανευρωπαϊκής πρωτοβουλίας EU Beating Cancer Plan, η δημιουργία συστήματος νοσοκομειακής φροντίδας στο σπίτι και η δημιουργία εθνικού μητρώου για τον καρκίνο, στο πλαίσιο του σχεδίου για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Υγείας».

Η κ. Αγγέλη τόνισε πως η Roche είναι μια εταιρεία που κατέχει παγκόσμια ηγετική θέση στην ογκολογία και την ανάπτυξη εξατομικευμένων διαγνωστικών και θεραπευτικών λύσεων, εξακολουθώντας να πραγματοποιεί κάθε χρόνο τις υψηλότερες επενδύσεις για Έρευνα και Ανάπτυξη στην ογκολογία διεθνώς.

«Πέρα από τη βασική μας αποστολή, που παραμένει η παροχή των καινοτόμων θεραπευτικών και διαγνωστικών λύσεων, θέλουμε να είμαστε πραγματικός επιστημονικός σύμμαχος για το σύστημα της ογκολογίας, αλλά και ευρύτερα της υγείας. Επιδιώκουμε τη στενότερη συνεργασία μας με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, ώστε όλοι μαζί να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα, για περισσότερους ασθενείς, ταχύτερα και με βιώσιμο κόστος.

Αξιοποιώντας τη διεθνή τεχνογνωσία της Roche, αλλά και ιδέες, παραδείγματα και καλές πρακτικές από ένα παγκόσμιο δίκτυο οικοσυστημάτων υγείας στα οποία έχει παρουσία η Roche, μπορούμε να συνδιαμορφώνουμε λύσεις, οι οποίες διασφαλίζουν ταχύτερη και ευρύτερη πρόσβαση των ασθενών στην καινοτομία, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα την ετοιμότητα, τη βιωσιμότητα και την ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας».

«Σήμερα, στη Roche είμαστε έτοιμοι να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με όλους τους εμπλεκόμενους στο οικοσύστημα της ογκολογίας προς αυτή την κατεύθυνση» επισήμανε η κ. Αγγέλη και πρόσθεσε: «Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας διακρίνει από νωρίς αλλαγές που έρχονται στο χώρο της υγείας, υιοθετούμε σήμερα ένα νέο τρόπο συνεργασίας με τους επαγγελματίες υγείας, στο σύστημα περίθαλψης της ογκολογίας, αλλά και ευρύτερα. Επιδιώκουμε να ακούμε περισσότερο, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες, να είμαστε περισσότερο ευέλικτοι και ανοιχτοί σε νέες ιδέες. Επιδιώκουμε να σκεφτόμαστε μαζί και να υποστηρίζουμε – εφόσον μπορούμε – λύσεις που βελτιώνουν το ταξίδι του ασθενή, αξιοποιώντας καινοτόμα εργαλεία, νέες τεχνολογίες και διεθνή εμπειρία.

Το πρόγραμμα «Οίκοθεν» στην Ελλάδα, το οποίο συνδιαμορφώνουμε με το Γενικό Αντικαρκινικό – Ογκολογικό Νοσοκομείο Αθηνών “Άγιος Σάββας”, αλλά και πολυάριθμα αντίστοιχα έργα στις χώρες που δραστηριοποιείται η Roche, επιβεβαιώνουν ότι το νέο μοντέλο συνεργασίας που προτείνουμε, μπορεί να έχει αποτελέσματα και χειροπιαστά οφέλη για τους επιστήμονες και τους ογκολογικούς ασθενείς».

Χαρακτηριστικά παραδείγματα όπως ανέφερε η κ. Αγγέλη αποτελούν, επίσης:

ένα επιστημονικό ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία επιτρέπει τη συνεχή παρακολούθηση και επικοινωνία του ασθενούς με την ομάδα περίθαλψης, το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά σε δημόσιο νοσοκομείο της Ελλάδας

το πρόγραμμα Design Thinking Theagenio, το οποίο ανέπτυξε ολοκληρωμένες λύσεις για τη βελτίωση της εμπειρίας του ασθενούς και της διάδρασής του με τους επαγγελματίες υγείας και τις δομές του νοσοκομείου.

η εκστρατεία ενημέρωσης για τον γυναικείο καρκίνο For Her, η οποία σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τους συλλόγους ασθενών, με την Εταιρεία Παθολόγων Ογκολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ) και άλλους ειδικούς και προάγει τόσο την ενημέρωση των γυναικών για την πρόληψη όσο και προτάσεις πολιτικής υγείας – π.χ. την καθιέρωση μιας μέρας άδειας στον ιδιωτικό τομέα για να κάνουν οι γυναίκες τον ετήσιο προσυμπτωματικό έλεγχο για γυναικείους καρκίνους.

Οι συνεργασίες της Roche με το σύστημα υγείας περιλαμβάνουν και πρωτοβουλίες με φορείς όπως Πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού, ιατρικές εταιρείες όπως η ΕΟΠΕ,  η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία, η Εταιρεία Παθολογικής Ανατομικής, το Δίκτυο Ιατρικής Ακριβείας και άλλους συνεργαζόμενους φορείς που μπορούν να προσδώσουν αξία στο ταξίδι των ασθενών με καρκίνο.

«Σε ένα περιβάλλον υγείας που συνεχώς αλλάζει, στη Roche συνεχίζουμε να επενδύουμε στη συνεργασία και τη συνένωση δυνάμεων όλων των εταίρων, ώστε από κοινού να δημιουργήσουμε περισσότερη αξία για τους ασθενείς, για το σύστημα υγείας και για την ελληνική κοινωνία», κατέληξε η κ. Αγγέλη.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!