Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οι τροφές που μπορούν να μας γεράσουν πρόωρα

Ορισμένες τροφές μπορούν να μας γεράσουν πριν την ώρα μας – πολύ συχνά για λόγους ανθυγιεινούς. Αυτό δεν είναι απόλυτο, όμως. Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές τροφές που καλό θα ήταν να αποφεύγετε αν προσέχετε την επιδερμίδα σας.

Πικάντικα τρόφιμα
Τα πικάντικα φαγητά κάνουν τα αιμοφόρα αγγεία σας να διογκώνονται, ακόμη και να σπάνε, οδηγώντας σε μωβ σημάδια στο πρόσωπό σας. Εάν έχετε ροδόχρου ακμή – συχνή στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση – η θερμότητα από τα μπαχαρικά μπορεί να προκαλέσει έξαρση. Ανεβάζουν επίσης τη θερμοκρασία του σώματός σας, με αποτέλεσμα να ιδρώνετε για να ηρεμήσετε. Όταν ο ιδρώτας αναμειγνύεται με τα βακτήρια στο δέρμα σας, μπορεί να προκαλέσει σπυράκια και κηλίδες.

Αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά
Όσο περισσότερα αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά καταναλώνετε, τόσο πιο γρήγορα γερνούν τα κύτταρα στους ιστούς σας. Εκτός από το ανθρακικό, έχουν περισσότερες θερμίδες και πρόσθετη ζάχαρη – 7 έως 10 κουταλάκια του γλυκού σε ένα κουτάκι – από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα. Σε συνδυασμό με τα βακτήρια στο στόμα σας, αυτή η ζάχαρη σχηματίζει επίσης οξύ που φθείρει το σμάλτο των δοντιών σας και προκαλεί τερηδόνα. Άλλα μειονεκτήματα περιλαμβάνουν αύξηση βάρους και υψηλότερο κίνδυνο εγκεφαλικού και άνοιας.

Αλκοόλ
Αν έχετε ξυπνήσει ποτέ με το χαρακτηριστικό ξερό στόμα μετά από μια νύχτα ποτού, ξέρετε ότι το αλκοόλ, σας αφυδατώνει. Αυτό έχει μεγάλη επίδραση στο δέρμα σας, το οποίο αποτελείται κατά 63% από νερό. Ακόμα και αν πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό, θα ενυδατώσει όλα τα άλλα όργανά σας πριν από το δέρμα σας. Όταν δεν πίνετε αρκετό νερό αλλά το αφυδατώνετε και επιπλέον πίνοντας αλκοόλ, το δέρμα σας φαίνεται και είναι πιο ξηρό.

Αλλαντικά
Τα επεξεργασμένα κρέατα, όπως μπέικον, λουκάνικο, ζαμπόν και όλα τα σχετικά, καπνίζονται, πολτοποιούνται ή αλατίζονται, ώστε να διαρκέσουν περισσότερο χωρίς να χαλάσουν. Αυτό είναι που τα κάνει νόστιμα, αλλά και επικίνδυνα. Το νάτριο και τα χημικά συντηρητικά προκαλούν φλεγμονή που μπορεί να φθείρει το σώμα σας μέσα και έξω.

Ζύμες και προϊόντα ζαχαροπλαστικής
Επειδή δεν είναι τηγανητά δεν σημαίνει ότι κάνουν καλό. Τα αρτοσκευάσματα όπως τα μπισκότα και τα κέικ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λίπη που φράζουν τις αρτηρίες και αυξάνουν τα κιλά. Επίσης, περιέχουν πάρα πολλή ζάχαρη, η οποία μπορεί να προκαλέσει διαβήτη, υψηλή αρτηριακή πίεση και τερηδόνα (μεταξύ άλλων).

Καφεΐνη
Η καφεΐνη είναι διουρητική. Μπορεί να διεγείρει τον εγκέφαλό σας, διεγείρει όμως και την ανάγκη σας να πάτε στην τουαλέτα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση. Όταν δεν πίνετε αρκετό νερό, το δέρμα σας σταματά να διώχνει τις τοξίνες. Αυτή η συσσώρευση σάς κάνει πιο επιρρεπείς σε ξηροδερμία και ρυτίδες.

Πηγή: iatronet.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!