Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Θέλεις να χάσεις το λίπος στην κοιλιά εύκολα και γρήγορα; Υπάρχει τρόπος

Η κοιλιά είναι ένα πολύ ευάλωτο σηµείο του σώµατος. Έχει την τάση να αποθηκεύει εύκολα το περιττό λίπος και να χαλαρώνει. Τα γονίδια, η ηλικία, η διατροφή και ο τρόπος ζωής παίζουν σημαντικό ρόλο.

 

Αν θέλετε να χάσετε βάρος, τότε ο επαναπροσδιορισμός της διατροφής είναι το πρώτο απαραίτητο βήμα. Με το να γνωρίζετε τι πρέπει να φάτε και τι όχι, θα μεγιστοποιήσετε τις προσπάθειές σας και θα έχετε σίγουρα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Καταναλώστε άφθονα λαχανικά, σύνθετους υδατάνθρακες, υγιή λίπη και πρωτεΐνες

 

Αφαιρώντας πολλές από τις πιο κοινές πηγές υδατανθράκων (ζυμαρικά, άσπρο ρύζι, ψωμί κλπ) δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε πλέον να παίρνετε υδατάνθρακες. Οι υδατάνθρακες από πηγές λαχανικών μπορούν να παρέχουν το συνιστώμενο εύρος (20 έως 50 γραμμάρια την ημέρα). Μπορείτε να εξασφαλίσετε τις απαραίτητες καθημερινές ανάγκες μέσω της κατανάλωσης λαχανικών όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών ή το λάχανο για παράδειγμα. Η γλυκοπατάτα είναι επίσης μια εξαιρετική πηγή υδατανθράκων.

Υγιείς πηγές πρωτεϊνών που η πρόσληψή τους θεωρείται απαραίτητη, μπορούν να βρεθούν στο tofu, το βόειο κρέας, το κοτόπουλο, την γαλοπούλα, τα αυγά, τα λιπαρά ψάρια (επίσης πλούσια σε ωμέγα 3 – ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που χρειάζεται το σώμα σας).

 

Στα υγιεινά λίπη συμπεριλαμβάνονται το ιχθυέλαιο, το αβοκάντο, το ελαιόλαδο, το φυστικέλαιο και τα παρόμοια. Συνθέτοντας τα καθημερινά σας γεύματα με αυτά τα συστατικά, βοηθάτε στην ενίσχυση του μεταβολισμού σας και την προστασία από τον κίνδυνο καρδιακής νόσου.

 

Tips

Αποφύγετε τα τηγανιτά.

Περιορίστε την κατανάλωση του τυριού.

 

 

 

Έχετε τον νου σας στα αεριούχα αναψυκτικά: πολλοί θεωρούν ότι πίνοντας ένα ανθρακούχο αναψυκτικό θα ανακουφιστούν από το «φούσκωμα» που τους ταλαιπωρεί. Το ανθρακικό που περιέχουν είναι αέριο και μπορεί να παγιδευτεί στο έντερο προκαλώντας χειρότερο φούσκωμα..επιπλέον σε πολλά αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη

Εισάγετε τα προβατικά στην διατροφή σας. Ένα από τα λειτουργικά οφέλη που δίνουν είναι ότι ανακουφίζουν από το φούσκωμα που νιώθει πολύς κόσμος στο έντερό τους.

 

 

Ελέγξτε την πρόσληψη του αλκοόλ: το αλκοόλ μπορεί να χαλαρώνει, μπορεί να συμβάλει στην δημιουργία ωραίας ατμόσφαιρας αλλά σε ότι αφορά την κοιλίτσα την κάνει πιο στρογγυλή.

 

Το άλλο μεγάλο όπλο για την αντιμετώπιση της κοιλίτσας είναι η άσκηση. Στα άτομα που η ζωή τους είναι καθιστική εναποτίθεται περισσότερο σπλαχνικό λίπος κατά την διάρκεια της ζωής τους. Η άσκηση βοηθά στο να περιοριστεί η κοιλίτσα με 2 τρόπους: από την μία, μειώνεται το λίπος (σπαλχνικό και υποδόριο), από την άλλη συντελεί σε καλύτερο μυϊκό τόνο, επομένως σε πιο σφιχτή άρα και λεπτή κοιλίτσα.

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!