Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού συντρόφου-Πως επιλέγουν άνδρες και γυναίκες

Σε όλους αρέσει η εικόνα ενός εντυπωσιακού και γοητευτικού συντρόφου. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο πως επιλέγουμε το ταίρι μας και ποια είναι τα χαρακτηριστικά που τελικά θα θέλαμε να έχει. Το Νοτιοδυτικό Πανεπιστήμιο του Τέξας και  το Πανεπιστήμιο του Δυτικού Όρεγκον, διενήργησαν μία έρευνα προκειμένου να βρουν ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ιδανικού συντρόφου που ψάχνουν άνδρες και γυναίκες. Έτσι ζήτησαν από 250 άνδρες και γυναίκες να φανταστούν πώς θα μπορούσαν να σχεδιάσουν τον ιδανικό σύντροφο του αντίθετου φύλου για αυτούς.

Κάθε ένας από τους εθελοντές παρουσίασε μία λίστα από εξωτερικά χαρακτηριστικά. Τα μισά εξ αυτών ήταν χαρακτηριστικά του προσώπου (μάτια, μύτη, μαλλιά, επιδερμίδα και χαμόγελο). Τα άλλα μισά ήταν σωματικά χαρακτηριστικά όπως το ύψος, η μυική μάζα, το στήθος, η κοιλιά και το μέγεθος των γοφών. Στη συνέχεια ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να προσαρμόσουν ανάλογα κάθε ένα από αυτά τα χαρακτηριστικά για να «δημιουργήσουν» ένα σύντροφο ο οποίος θα ήταν περισσότερο ή λιγότερο ελκυστικός.

Οι ψυχολόγοι εντόπισαν ότι οι άνδρες που σχεδίασαν μία σύντροφο για μακροχρόνια σχέση επέμειναν στα χαρακτηριστικά του προσώπου, παρά στα σωματικά. Αυτό δείχνει πως τόσο οι ανταγωνιστικοί όσο και οι λιγότερο ανταγωνιστικοί άνδρες προτιμούν για μια μακροχρόνια σχέση μία γυναίκα που είναι περισσότερο ελκυστική ως προς τα χαρακτηριστικά του προσώπου, παρά ως προς τα χαρακτηριστικά του σώματος.

Όσο για τις βραχυχρόνιες σχέσεις, οι ανταγωνιστικοί με τους μη ανταγωνιστικούς άνδρες «διαφώνησαν» καθώς οι μεν πρώτοι συνέχισαν να θέτουν ως προτεραιότητα την ομορφιά του προσώπου σε αντίθεση με τους μη ανταγωνιστικούς οι οποίοι «ξόδεψαν» τους πόντους τους για το σώμα.

Από την άλλη οι γυναίκες, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της σχέσης και την ανταγωνιστικότητά τους εστίασαν περισσότερο στα χαρακτηριστικά του προσώπου και όχι στα χαρακτηριστικά του σώματος.

Παράλληλα όταν οι άνδρες κρίνουν μία σύντροφο του αντίθετου φύλου για μακροχρόνια σχέση τότε ενδέχεται να ενδιαφέρονται περισσότερο για την αναπαραγωγική προοπτική. Οι γυναίκες αυτές μπορεί να είναι πιο ελκυστικές μέσω των χαρακτηριστικών του προσώπου τους παρά του σώματός τους. Αυτό εξηγεί και γιατί οι άνδρες εστιάζουν σε μία πιο ελκυστική γυναίκα από άποψη προσώπου για μακροχρόνια σχέση.

Από την άλλη η γονιμότητα μπορεί να διαφαίνεται καλύτερα μέσω των σωματικών χαρακτηριστικών (π.χ. το σχήμα του σώματος). Αυτό θα μπορούσε να εξηγήσει γιατί οι άνδρες εστιάζουν περισσότερο στα σωματικά χαρακτηριστικά όταν αναζητούν μία πρόσκαιρη σύντροφο.

 

 

 

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!