Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Το κόλπο που «φρενάρει» την λαιμαργία

Σε πολλούς συμβαίνει να μην προσέχουν την διατροφή τους και να καταναλώνουν γλυκά και άλλες λιχουδιές. Εάν πρόκειται για επεισόδια υπερφαγίας, κατά τη διάρκεια των οποίων κάποιος εκτονώνει τις συναισθηματικές εντάσεις του με το φαγητό τότε χρειάζεται η βοήθεια κάποιου ειδικού ψυχικής υγείας.

Στην περίπτωση, όμως, που αφορά περισσότερο λιγούρες και λαιμαργίες υπάρχει μία άσκηση. Η ψυχολόγος και διευθύντρια του Προγράμματος Γαστρεντερικής Συμπεριφορικής Υγείας στο Κέντρο Νευροεντερικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, Έλεν Μπαρτον Μιουρεϊ προτείνει την ενσυνειδητότητα.

Η πρακτική αυτή αφορά την παρατήρηση απλώς των καταστάσεων χωρίς περαιτέρω αξιολόγηση ή αναζήτηση απαντήσεων. Η τεχνική θεωρείται σημαντική για την καταπολέμηση του άγχους, την ενίσχυση της μνήμης και τη βελτίωση του ύπνου. Η ψυχολόγος αναφέρει ότι τώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για να μειώσει την υπερκατανάλωση φαγητού.  «Σκεφτείτε απλώς την εμφάνιση του γεύματος, τη γεύση του, τη μυρωδιά του… Ποια είναι η υφή του; Τι αναμνήσεις σας ξυπνά; Πώς σας κανει να αισθάνεστε;», ανέφερε η Έλεν Μπαρτον Μιουρεϊ.

Για να πετύχει η τεχνική θα πρέπει να κλείσουμε κινητό, τηλεόραση, υπολογιστή και κάθε συσκευή που μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή από το γεύμα. Θα πρέπει να επιλέξουμε ένα τακτοποιημένο και λιτό δωμάτιο και να αφιερώσουμε τουλάχιστον 20 λεπτά στο φαγητό μας και να μασάμε αργά.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!