Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Πώς να «φορτίσετε» τις «μπαταρίες» σας όταν νιώθετε ψυχικά πεσμένοι

Οι καθημερινοί γρήγοροι ρυθμοί ζωής δυσκολεύουν πολλούς από εμάς και δεν είναι λίγες οι φορές που νιώθουμε ψυχικά εξαντλημένοι στην διάρκεια της ημέρας. Μπορούμε όμως με μερικά απλά βήμα να γεμίσουμε και πάλι ενέργεια και να αντεπεξέρθουμε στην κούραση και τις υποχρεώσεις μας.

Αρχικά θα πρέπει να ακολουθείτε την σωστή διατροφή. Ο εγκέφαλός σας αντλεί ενέργεια από το φαγητό που τρώτε, όπως και το υπόλοιπο σώμα σας. Επομένως, αν δεν λαμβάνετε τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αυτό ενδεχομένως να έχει μεγάλο αντίκτυπο τόσο στην ψυχική, όσο και στη σωματική σας ενέργεια και, κατ’ επέκταση, στη συνολική σας διάθεση.  

Εάν αισθάνεστε ψυχικά εξαντλημένοι, δοκιμάστε να προσθέσετε τις ακόλουθες τροφές στα καθημερινά σας γεύματα: λιπαρά ψάρια, (π.χ τόνος, πέστροφα, σολομός) ξηρούς καρπούς, ιδιαίτερα καρύδια φυλλώδη πράσινα λαχανικά (π.χ ρόκα, μποκ τσόι, σπανάκι, λάχανο, σέσκουλα) ακτινίδια και εσπεριδοειδή δημητριακά ολικής άλεσης και ψωμί αυγά, γιαούρτι και τυρί άπαχη πρωτεΐνη όπως κοτόπουλο, γαλοπούλα και προϊόντα από κιμά σόγιας Επιπλέον, μην ξεχνάτε να πίνετε νερό. Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου.

Δεύτερον θα πρέπει να θυμάστε ότι η σωματική δραστηριότητα είναι γνωστός σύμμαχος στην ανάταση της εγκεφαλικής σας λειτουργίας. Σύμφωνα με την Αμερικανική Ψυχολογική Εταιρεία (APA), τα στοιχεία δείχνουν σταθερά ότι η άσκηση ωφελεί τη λειτουργία του εγκεφάλου. Πέρα από τη βελτίωση της σωματικής σας υγείας, η τακτική άσκηση μπορεί να ωφελήσει πολλές διανοητικές διεργασίες, όπως: τη διάθεσή σας, τη μνήμη και τη διαδικασία σκέψης,  τη συνολική ψυχική και συναισθηματική σας ευεξία, Οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι η  άσκηση μπορεί να οδηγήσει σε πολλά μακροπρόθεσμα οφέλη για τον εγκέφαλο, όπως: αυξημένη φαιά ουσία, μεγαλύτερη πλαστικότητα του εγκεφάλου, μειωμένο κίνδυνο για την εμφάνιση της γνωστικής έκπτωσης που σχετίζεται με την ηλικία

Ένας σύντομος περίπατος, το τζόκινγκ ή μία βόλτα με ποδήλατο θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία πνευματική επαναφορά. Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να βγείτε έξω, δοκιμάστε διατάσεις ή γιόγκα.

Ταυτόχρονα η προσθήκη του διαλογισμού στην καθημερινότητά σας θα διευκολύνει την πνευματική επαναφόρτιση και θα ανανεώσει αποτελεσματικά την ενέργεια σε μυαλό και σώμα.  Μεταξύ άλλων, τα οφέλη του διαλογισμού είναι: αυξημένη ευαισθητοποίηση, μεγαλύτερη ικανότητα εστίασης στο παρόν, βελτιωμένη διάθεση, αυξημένη προσοχή, αυξημένη ροή αίματος στον εγκέφαλο

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!