Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Οξεία ηπατίτιδα στα παιδιά: Ποια είναι τα ανησυχητικά συμπτώματα

Συναγερμό έχουν προκαλέσει τα περιστατικά οξείας ηπατίτιδας σε παιδιά ανά τον κόσμο. Ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE, Ηλίας Μόσιαλος εξήγησε ότι σε αυτή την φάση τα περιστατικά δεν είναι σοβαρά και μπορούν να αντιμετωπιστούν με φάρμακα.

Παράλληλα ανέφερε ότι τα παιδιά θα πρέπει να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν και για τον κορωνοϊό, δηλαδή συχνό πλύσιμο των χεριών. Παράλληλα οι γονείς θα πρέπει να ανησυχήσουν όταν διαπιστώσουν ότι τα παιδιά τους παρουσιάζουν συμπτώματα γαστρεντερίτιδας, ανορεξία, καταβολή και αλλαγή στο χρώμα του δέρματος.

Επιπλέον ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας LSE ανέφερε ότι οι περιπτώσεις οξείας ηπατίτιδας δεν έχουν συνδεθεί με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Πολλά από τα παιδιά που έχουν νοσήσει είναι πολύ μικρά και δεν είχαν κάνει το εμβόλιο.

Ωστόσο οι επιστήμονες ακόμη ερευνούν ποια είναι η αιτία εμφάνισης της νόσου. Μέχρι στιγμής τα δεδομένα δείχνουν ότι η οξεία ηπατίτιδα εμπεριέχει αδενοϊό, ο οποίος δεν αποκλείεται να συνδέεται με τον κορωνοϊό.

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!