Απομακρύνει τις σκληρύνσεις, προστατεύει τα νύχια από μύκητες. Παράλληλα τονώνει την κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζει και ξεκουράζει τα ταλαιπωρημένα από την ορθοστασία πόδια. Η διαδικασία του πεντικιούρ δεν είναι μία πολυτέλεια αλλά ένα σημαντικό βήμα περιποίησης που εξασφαλίζει και την υγεία των ποδιών και των νυχιών.

Καθώς λοιπόν αποχαιρετάμε τον χειμώνα και βάζουμε πιο ανοιχτά παπούτσια, ξεκινάμε εντατικά την περιποίηση των κάτω άκρων μας. Ωστόσο, επειδή σε πολλές γυναίκες η διαδικασία μοιάζει με βουνό, απλοποιήσαμε τις κινήσεις φροντίδας ώστε να αποκτήσουμε ένα περιποιημένο πεντικιούρ, στο σπίτι μας, μέσα σε λίγα λεπτά.

Τα παρακάτω 5 απλά βήματα θα μας χαρίσουν το επαγγελματικό αποτέλεσμα που επιθυμούμε αρκεί να τα επαναλαμβάνουμε κάθε βδομάδα.

Τι θα χρειαστούμε

Συγκεντρώνουμε όλα τα υλικά μας και καθόμαστε αναπαυτικά στον καναπέ προκειμένου να ακολουθήσουμε την παρακάτω διαδικασία.

-Ένα λεκανάκι με νερό

-Αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας ή ένα έλαιο περιποίησης για το σώμα

– Απαλό ξεβαφτικό χωρίς ασετόν

-Μία πετσέτα

-Μία εξειδικευμένη κρέμα ποδιών

-Μία ράσπα

 

  1. Αφαιρούμε από τα νύχια μας το ήδη υπάρχον βερνίκι με ένα ξεβαφτικό.
  2. Μουλιάζουμε τα πόδια μας για περίπου δεκαπέντε λεπτά σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό. Προαιρετικά ρίχνουμε 3-4 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας μας. Π.χ., το έλαιο τεϊόνδεντρου έχει αντιβακτηριδιακή δράση ενώ το αιθέριο έλαιο τριαντάφυλλου μαλακτική.
  3. Με μια πετσέτα στεγνώνουμε ταμποναριστά τα πέλματα και τα σημεία ανάμεσα στα δάχτυλα όπου συγκεντρώνονται τα βακτήρια.
  4. Αφαιρούμε τις σκληρύνσεις και απλώνουμε μια μαλακτική κρέμα ποδιών.
  5. Kόβουμε τα νύχια και τους δίνουμε σχήμα με μια χάρτινη λίμα.
  6. Προχωράμε στο βάψιμο των νυχιών, αφού πρώτα έχουμε απομακρύνει τη λοσιόν από την επιφάνειά τους κι έχουμε απλώσει μια διάφανη, προστατευτική βάση.

Καθημερινά: Πριν κοιμηθούμε αφιερώνουμε 1’ για να απλώσουμε στα πέλματα μία πλούσια ποσότητα κρέμας ποδιών ή ενός body butter. Ετσι θα τα διατηρούμε απαλά και θα αποφεύγουμε το συστηματικό τρίψιμο με τη ράσπα.