Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

Αυξητική Στήθους: Όσα θέλεις να μάθεις και φοβάσαι να ρωτήσεις

Με τι κριτήρια επιλέγεται το ένθεμα

Το σημαντικότερο κριτήριο είναι η ασφάλεια των γυναικών, έτσι πάντα χρησιμοποιούνται ενθέματα που έχουν την πιστοποίηση κι έγκριση των σοβαρότερων διεθνών οργανισμών και παράλληλα, παρέχουν εγγύηση ακεραιότητας του υλικού εφ’όρου ζωής.

Το ύψος, το εύρος του θώρακα και γενικά ο σωματότυπός της, ο υπάρχων μαστός, η ελαστικότητα του δέρματος και, βέβαια, η προσωπική της επιθυμία θα γίνουν αντικείμενο λεπτομερούς συζήτησης και εκτίμησης προκειμένου να εξασφαλιστεί το ιδανικό, για την ίδια, ένθεμα. Το σχήμα των ενθεμάτων παίζει, επίσης, πολύ σημαντικό ρόλο στο επιτυχημένο αισθητικό αποτέλεσμα. Για παράδειγμα, για έναν «άδειο» μαστό με πολύ χαλαρό δέρμα προτιμάται το στρογγυλό ένθεμα, ενώ για έναν ανύπαρκτο μαστό με μη χαλαρό δέρμα το ανατομικό (σταγόνα) έχει εφαρμογή.

 

 Θα διατηρηθεί η αίσθηση των θηλών μετά την επέμβαση; Η γυναίκα θα μπορεί να θηλάσει;

Η αισθητικότητα των θηλών παραμένει, συνήθως, ανεπηρέαστη μετά την επέμβαση. Όσον αφορά το ενδεχόμενο μελλοντικού θηλασμού, αυτό δεν μπορεί να προβλεφθεί με απόλυτη ακρίβεια. Για παράδειγμα, αν ένας υπάρχων μαστός είναι πάρα πολύ μικρός, είτε με ένθεμα είτε χωρίς ένθεμα, είναι πολύ πιθανό να μην μπορούσε να γίνει θηλασμός. Πάντως, η τεχνική dual plane αφήνει εντελώς ανέπαφο τον αδένα και συνεπώς ο θηλασμός δεν επηρεάζεται σχεδόν καθόλου.

 

    Ποιος είναι ο χρόνος ανάρρωσης; Μετά από πόσο διάστημα επιτρέπεται η γυμναστική;

Μπορεί να απασχοληθεί σε ελαφρά εργασία από την πρώτη κιόλας μετεγχειρητική μέρα ή ακόμα και να ταξιδέψει. Για την επάνοδο σε πλήρη δραστηριότητα χρειάζονται 4-5 εβδομάδες. Στο διάστημα αυτό, όμως, η γυναίκα μπορεί να ασκεί κανονικά το κάτω μισό του σώματός της.

 

  Τι ισχύει με την αυξητική μαστού με λίπος; Τι μέγεθος προσφέρει και πόσο ασφαλής είναι;

Αν και η αυξητική μαστού με λίπος αυξάνει σιγά-σιγά τους υποστηρικτές στις μέρες μας, εντούτοις είναι μια τεχνική που δεν συναντά τη γενική αποδοχή από την πλειοψηφία των πλαστικών χειρουργών. Κι αυτό γιατί δεν έχουν όλα τα σώματα ικανοποιητική πηγή λίπους, το λίπος που θα μεταμοσχευτεί δεν επιβιώνει ολόκληρο και μπορεί να χρειαστεί επανάληψη της επέμβασης. Ως εκ τούτου δεν μπορεί να εξασφαλίσει το επιθυμητό μέγεθος, ενώ μπορεί να εμφανίσει ευρήματα στη μαστογραφία. Ωστόσο, το αυτόλογο λίπος μπορεί, σε συνδυασμό με τα ενθέματα σιλικόνης, να χαρίσει το τέλειο στήθος, δηλαδή πιο «γεμάτους», καλοσχηματισμένους μαστούς, με φυσικό αποτέλεσμα μακράς διάρκειας. Αυτό επιτυγχάνεται, για παράδειγμα, όταν υπάρχει διαφορά μεγέθους (ανισομαστία) ή σε περιπτώσεις όπου η απόσταση μεταξύ των μαστών είναι μεγάλη.

 

 

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον  Πλαστικό χειρουργό Άρη Νταμάγκα

www.damagas.gr

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!