Όλα τα νέα στην ώρα τους
Lifestyle, Gossip, Celebrity News

 Ειρήνη Δανιήλ: Πως η άσκηση νικά  την κατάθλιψη

Η Ειρήνη Δανιήλ, γεννημένη στη Χίο από μικρή ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και μέχρι σήμερα μετρά πολλές διακρίσεις. Είναι πρωταθλήτρια Ελλάδας στο έπταθλο, μέλος της εθνικής ομάδας, Personal Trainer και  Φυσικοθεραπεύτρια.η ίδια μιλά για την  σωματική άσκηση που  αποτελεί  μια αποτελεσματική θεραπεία της κατάθλιψης.

«Όντας  χρόνια στο χώρο της άθλησης και στην συνέχεια στο χώρο της γυμναστικής ως personal trainer, έχω συναναστραφεί με ανθρώπους που αντιμετώπιζε διάφορα προβλήματα ψυχολογικής φύσεως και συνήθως η συμπτωματολογία τους με παρέπεμπε σε κατάθλιψη ή κακή διάθεση με το ότι αυτό μπορεί να σημαίνει (χαμηλή αυτοπεποίθηση, άγχος κτλ). Η γυμναστική διαδραματίζει σημαντικό ρόλο όχι μόνο στην βελτίωση της ψυχολογικής τους κατάστασης, αλλά και στην πρόληψη. Όταν κάνουμε άσκηση, παράγονται στον εγκέφαλό μας ορμόνες, οι οποίες αλλάζουν τη διάθεσή μας, μειώνουν το αίσθημα του πόνου και προκαλούν ευφορία.

Η άσκηση χαμηλής ή μέτριας έντασης δεν είναι μόνο ευεργετική για την σωματική διάπλασης αλλά και για την ψυχική ευεξία. Και συγκεκριμένα η γυμναστική με αντιστάσεις (RET) με συχνότητα 3-4 προπονήσεων εβδομαδιαίως μπορεί να βοηθήσει εκ των έσω να ανακτήσουμε τη διάθεση μας. Συμπερασματικά θα έλεγα ότι η γυμναστική εκτός απ την βελτίωση των φυσικών μας ικανοτήτων και την της υγείας του σώματος, συμβάλει και στην πνευματική μας υγεία»

 

Η Ειρήνη Δανιήλ

Google News icon
Ακολουθήστε την ontime24 στο Google News!